Timmerman

Regio College, In Zaandam (+1 locations)
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2 BOL/BBL
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2 BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

timmermanBen jij graag bezig met je handen en weet jij wel raad met een paar spijkers en een hamer? Dan schuilt er misschien wel een timmerman in je. Als timmerman bouw je onder andere dakkapellen, trappen en kozijnen. En dat allemaal met de grootste precisie. Lijkt je dit wat? Schrijf je dan in voor de timmerman opleiding aan het Regio College!

Hoe ziet de timmerman opleiding eruit?

Het Regio College bereidt je voor op alle aspecten van het timmermansvak. Zo leer je alles over de verschillende technieken die een timmerman gebruikt. En na het afronden van de opleiding Timmerman weet je precies uit welke delen het bouwproces bestaat. Maar als timmerman ga je natuurlijk niet op eigen houtje aan het werk. Wat je moet maken, staat vaak al op tekening aangegeven. Tijdens je timmerman opleiding leer je dan ook hoe je moet werken aan de hand van deze tekeningen. Bij alle opleidingen aan het Regio College is er veel aandacht voor de praktijk. Daar leer je het vak immers het beste. Kies je voor de BBL? Dan ga je één dag per week naar school en de overige 4 dagen ben je aan het werk bij een erkend leerbedrijf. Zo maak je meteen een vast onderdeel uit van het team. Ga je voor de BOL-opleiding dan ben je 2 dagen per week bezig met de theorie en besteed je minimaal 2 dagen in de week aan je stage.

Diploma

Diploma

Kun je niet wachten tot je aan het werk mag? Bij de opleiding Timmerman heb je al na maximaal 2 jaar je diploma in handen. Twijfel dus niet langer en vraag direct vrijblijvend informatie aan!

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na de opleiding Timmerman?

Als je de opleiding Timmerman met succes afrondt dan kun je direct aan de slag. De meeste afgestudeerden vinden een baan bij een timmerbedrijf of een bouwbedrijf. Maar na het behalen van je diploma kun je ook doorleren. De vervolgopleiding Allround Timmerman van het Regio College sluit bijvoorbeeld mooi aan. En wat dacht je van de opleidingen Allround Machinaal Houtbewerker of Vakkracht Houtskeletbouw? Deze vervolgopleidingen worden allemaal gegeven op niveau 3.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

De timmerman opleiding aan het Regio College is een BBL/BOL opleiding op mbo niveau 2. Om te worden toegelaten, heb je een vmbo-diploma bl nodig met wiskunde of natuur- en scheikunde 1. Maar ook met een diploma Assistent Bouw en Infra op niveau 1 heb je toegang tot de opleiding. Na je aanmelding bij de timmerman opleiding volgt er eerst een uitgebreide intake die 1 tot 2 weken duurt. Kies je voor de BBL-opleiding dan krijg je te maken met een flexibele instroom. Je kunt dus met de opleiding Timmerman beginnen wanneer jij maar wilt!

Kosten

  • lesgeld (BOL) of cursusgeld (BBL) vanaf 18 jaar;
  • opleidingsgebonden leermiddelen ongeveer € 620;
  • vrijwillige bijdrage € 25.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Timmerman en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College