WO Bachelor

Bewegingswetenschappen

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Hoe herken je talent bij sporters? Kun je na een verlamming nog leren lopen? Wat gebeurt er in de hersenen als je tomaten aan het snijden bent? Kunnen kinderen beter leren terwijl ze bewegen?

Als bewegingswetenschapper onderzoek je het menselijk bewegen in de ruimste zin. Zo wordt onderzoek gedaan onder (top)sporters, maar ook onder ouderen en mensen met een beperking. Als bewegingswetenschapper werk je samen met professionals zoals trainers, therapeuten, artsen, managers en patiƫnten.
In de driejarige bachelor volg je medische vakken zoals Anatomie en Fysiologie. Daarnaast leer je over Wiskunde en Matlab en krijg je vakken uit de Gedragswetenschappen zoals (Neuro)Psychologie en Sportpsychologie. Affiniteit met Wis- en Natuurkunde is belangrijk. Je sluit het derde jaar af met een afstudeeronderzoek.
Na het afronden van de bacheloropleiding kun je verder gaan met de Engelstalige master Human Movement Sciences, de master Sport Sciences of met een andere aansluitende master.

Diploma

BSc

Kosten

2018 instellingstarief2060 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR2019 instellingstarief11100 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Bewegingswetenschappen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rijksuniversiteit Groningen
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Na Leiden, is de Rijksuniversiteit Groningen de oudste (nog bestaande) universiteit van Nederland. In haar bestaan heeft de RUG veel verschillende soorten talenten voortgebracht, zoals de eerste afgestudeerde vrouwelijke student, de eerste vrouwelijke lector in Nederland, de eerste Nederlandse ruimtevaarder...

Lees meer over Rijksuniversiteit Groningen