WO Bachelor

Notarieel recht

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Mensenwerk, dat is waar deze studie toe opleidt. Je adviseert mensen bij belangrijke beslissingen, zoals een huwelijk, het kopen van een huis, of het starten van een onderneming.

In de afstudeerrichting Notarieel recht van de bachelor Rechtsgeleerdheid leer je hoe je mensen kunt adviseren op een aantal fundamentele momenten in hun leven. De studie bevat het recht 'van de wieg tot het graf' en richt zich op de praktijk van alledag: vakken als relatievermogensrecht, registergoederenrecht en erfrecht raken iedereen, van jong tot oud.

De vakken die de notariële opleiding kenmerken zijn alle praktijkgericht. Daarmee wordt niet gedoeld op alleen de praktijk van de notaris; in zoverre is de naam van de opleiding misleidend. Behalve een loopbaan in het notariaat ligt ook een carrière in de onroerendgoedbranche, het verzekeringsbedrijf, de bankwereld, de advocatuur, de rechterlijke macht en het Openbaar Ministerie in het verschiet (bij togaberoepen is het aanvullende civiel effect nodig).

De opleiding sluit nauw aan bij opleidingen waarin privaatrecht de boventoon voert. De opleiding is relatief kleinschalig: dat zorgt voor overzichtelijkheid, bereikbaarheid van docenten en veel gezelligheid (zie 'Vevonos' hieronder). Het is een hechte opleiding, die daardoor goede rendementen kent.

Diploma

LLB

Kosten

2018 instellingstarief2060 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR2019 instellingstarief8450 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Notarieel recht en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rijksuniversiteit Groningen
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Na Leiden, is de Rijksuniversiteit Groningen de oudste (nog bestaande) universiteit van Nederland. In haar bestaan heeft de RUG veel verschillende soorten talenten voortgebracht, zoals de eerste afgestudeerde vrouwelijke student, de eerste vrouwelijke lector in Nederland, de eerste Nederlandse ruimtevaarder...

Lees meer over Rijksuniversiteit Groningen