Eerste Bedrijfsvoertuigtechnicus

ROC A12, In Ede
Tijdsduur
2 jaar
Studievorm
Niveau 3 BBL
Tijdsduur
2 jaar
Studievorm
Niveau 3 BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Eerste Bedrijfsvoertuigtechnicus bij ROC A12

Tijdens de opleiding Eerste Bedrijfsvoertuigtechnicus leer jij storingen verhelpen en bedrijfsauto’s onderhouden. Je leert handgereedschap gebruiken, maar werkt ook met moderne elektronische apparatuur. Je doet kennis op over transmissiesystemen en wielgeometrie. Je raakt bedreven in het stellen van de juiste diagnose en het verhelpen van storingen.  Je werkt aan je communicatieve vaardigheden zodat je goed kunt samenwerken, minder ervaren collega’s en studenten op de juiste wijze aanstuurt en contact met de klant vlot verloopt. Al tijdens je opleiding ga je aan de slag bij garagebedrijven voor bedrijfsauto’s of werkplaatsen van busvervoermaatschappijen, waardoor je veel praktijkervaring opdoet. Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig onderhoud en reparaties aan bedrijfsvoertuigen uit te voeren.

Is de opleiding Eerste Bedrijfsvoertuigtechnicus iets voor jou?

Jij sleutelt graag aan voertuigen en wilt daar je beroep van maken. Je hebt technisch inzicht, kunt zelfstandig werken, bent collegiaal en communicatief sterk.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Eerste Bedrijfsvoertuigtechnicus ontvang je het mbo-diploma op niveau 3.

Toekomstperspectief

Als Eerste Bedrijfsvoertuigtechnicus ben je een vakman op het gebied van bedrijfsautotechniek. Met dit diploma bezit jij de nodige praktijkervaring. Je kunt meteen aan de slag bij garagebedrijven voor bedrijfsauto’s of werkplaatsen van busvervoermaatschappijen. Je hebt contact met klanten en soms geef je leiding aan andere autotechnici.
Verder kwalificeren? Dan kan je doorstromen naar de opleiding Technisch Specialist Bedrijfsauto’s (niveau 4) en/of een cursus voor APK-keurmeester volgen.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Eerste Bedrijfsvoertuigtechnicus en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12