Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Engineer Industriële Automatisering

ROC A12
Samenvatting
Ede
   
MBO
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Engineer Industriële Automatisering bij ROC A12

De opleiding Engineer Industriële Automatisering is veelzijdige en schoolt in hardware en software. Het is dé richting waarbij ICT en elektrotechniek samenkomen. Je leert in eerste instantie de basis kennen van elektrotechniek. Na het basisjaar kies je voor de specialisatie Engineer Industriële Automatisering. Al vrij snel ga je op de computer CAD-tekeningen maken. Je leert programma’s maken voor gebruik op een industriële PC/PLC’s. Je leert besturings-, communicatie-, regel- en aandrijfapparatuur programmeren, bedienen en in bedrijf stellen. Tijdens de opleiding werk je veel in kleine groepjes aan vernieuwende projecten met behulp van intensieve begeleiding. Denk aan een bevoorradingssysteem van een trein, een volautomatische snoepvulmachine en grasmaaier. 

Is de opleiding Engineer Industriële Automatisering iets voor jou?

Jij hebt gevoel voor techniek en affiniteit met computers. Je bent handig en praktisch ingesteld. Mensen doen graag een beroep op jou. Je bent collegiaal, servicegericht en je weet van aanpakken.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Engineer Industriële Automatisering ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Steeds meer processen gaan geautomatiseerd. Je hebt dan ook volop kans op een baan als Engineer Industriële Automatisering. Jij gaat bijvoorbeeld een netwerk bouwen van industriële computers (PLC’s) of robots die informatie uitwisselen om een productielijn van auto’s te laten werken. Je krijgt te maken met industriële machines of bouwt een website die daarna in een chip wordt geladen die vervolgens een motor aanstuurt. Er zijn legio mogelijkheden en de techniek blijft volop in beweging.
De afdeling elektrotechniek heeft samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen een leerroute ontwikkeld voor betere doorstroommogelijkheden. De vervolgstudie op hbo-niveau duurt daardoor slechts drie jaar.

ROC A12

ROC A12

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...


Lees meer over ROC A12

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Engineer Industriële Automatisering en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens ROC A12

ROC A12

Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

 Bekijk telefoonnummer

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Engineer Industriële Automatisering? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
december 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.