Engineer Technische Computerkunde

ROC A12, In Ede
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Engineer Technische Computerkunde bij ROC A12

De opleiding Engineer Technische Computerkunde is een veelzijdige opleiding waarin je zowel hardwarematig als softwarematig breed wordt geschoold. Je krijgt met alle facetten uit de ICT-wereld te maken. Je leert de basis van elektrotechniek. Na het basisjaar kies je voor de specialisatie Engineer Technische Computerkunde. Al vrij snel ga je CAD-tekeningen maken. Je leert hoe je programma’s maakt voor gebruik op een pc. Je krijgt inzicht in de manier waarop interfaces (elektronica) communiceren met pc’s en wat microcontrollers zijn. Je verbindt, onderhoudt en programmeert geautomatiseerde systemen. Je leert computersystemen en -hardware applicaties ontwerpen, beheren en aanpassen. Uiteindelijk ontwerp je deze interfaces en schrijf je de bijbehorende programma’s. Je werkt tijdens de opleiding veel aan projecten. Je wordt daarbij intensief begeleid en dat leidt tot prachtige resultaten. Voorbeelden van projecten: verlichting van een gebouw besturen via internet en het maken van een X-Y plotter.

Is de opleiding Engineer Technische Computerkunde iets voor jou?

Jij hebt gevoel voor techniek en affiniteit met computers. Je bent handig en praktisch ingesteld. Mensen doen graag een beroep op jou. Je bent collegiaal, servicegericht en weet van aanpakken.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Engineer Technische Computerkunde ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Bedrijven en instellingen raken steeds meer geautomatiseerd, dus jij hebt volop kans op een baan. Jouw werkterrein ligt in de elektronische industrie en dienstverlening. Je voornaamste taken bestaan uit service verlenen, onderhoud plegen en programmeren. Je kunt zowel de software kant als hardware kant op. Als je deze opleiding hebt afgerond, kun je doorstromen naar het hbo. De afdeling elektrotechniek heeft samen met de Hogeschool Arnhem Nijmegen een leerroute ontwikkeld voor betere doorstroommogelijkheden. De vervolgstudie op hbo-niveau duurt daardoor slechts drie jaar.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Engineer Technische Computerkunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12