Engineer Werktuigbouwkunde

ROC A12, In Ede
Studievorm
Niveau 4 BOL
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Engineer Werktuigbouwkunde bij ROC A12

Het eerste jaar start je in de algemene opleiding Mechatronica. In het tweede jaar kies je voor de specialisatie Engineer. Tijdens de opleiding Engineer Werktuigbouwkunde ontwerp, teken én bouw je mechanische producten zoals bijvoorbeeld een boottrailer of een brug. Je leert leiding geven aan een team en een werkoverleg voor te zitten. Je doet kennis op over constructie- en verbindingstechnieken zoals lassen, lijmen en schroeven. Je werkt met moderne productiemiddelen, zoals CADstations en computergestuurde machines om metalen en kunststoffen te bewerken. Bedrijfskunde is een belangrijk vak in de opleiding, evenals besturingstechniek. Daarnaast wordt er tijdens het leertraject ruim aandacht besteed aan de voorschriften op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Is de opleiding Engineer Werktuigbouwkunde iets voor jou?

Je hebt technisch en ruimtelijk inzicht. Jij kunt procesmatig, kostenbewust en conceptueel denken. Problemen los je zelfstandig op, je bent communicatief sterk en collegiaal. Je zorgt dat overleggen met verschillende medewerkers, toeleveranciers en klanten bij jou prettig en vlot verlopen.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Engineer Werktuigbouwkunde ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Jouw werkterrein ligt in de metaal-, hout-, textiel-, voedingsmiddelen-, en transportmiddelenindustrie. De werkzaamheden van een Technicus in de metaalindustrie zijn zeer divers. Een Technicus is bijvoorbeeld nodig in de scheepsbouw, carrosseriebouw, machinebouw, landbouwmechanisatie en bij engineering bureaus. Maar jij kunt ook actief aan de slag op het gebied van reparatie, onderhoud en revisie.
Met dit diploma kan je doorstromen naar een opleiding op hbo-niveau.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Engineer Werktuigbouwkunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12