ICT Beheerder

ROC A12, In Ede (+1 locations)
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL/BBL
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding ICT Beheerder bij ROC A12

De opleiding ICT-beheerder is gericht op het ontwikkelen, uitvoeren en beheren van complexe informatiesystemen. Het gaat om de grotere computernetwerken en programma’s die daarop gebruikt moeten worden. Als ICT-Beheerder ben jij verantwoordelijk dat alle netwerken, computers, printers en telefoons werken. Je leert netwerken beheren, servers configureren en beheren. Ook cloud computing en mobile devices krijgen volop aandacht. Ook draag je zorg voor de beveiliging van alle systemen en het tijdig onderhoud. Je komt alles te weten over het organiseren en inrichten van een servicedesk. Daarnaast ontwikkel je leiderschapskwaliteiten zodat je de medewerkers op de ICT-afdeling adequaat kan instrueren en motiveren. Je werkt aan communicatieve vaardigheden, zowel op technisch als sociaal gebied. Je ontwikkelt een analytisch vermogen waardoor je doeltreffend handelt in verschillende situaties.

Is de opleiding ICT Beheerder iets voor jou?

Jij volgt de laatste ontwikkelingen op computergebied. Je bijt je graag vast in computervraagstukken en gaat net zo lang door totdat je de oplossing hebt gevonden. Je kunt goed overzicht houden, houdt van organiseren en hebt leidinggevende kwaliteiten. Engels beheers je goed en wiskunde in het pakket van je vooropleiding is een pre.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding ICT Beheerder ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Als ICT-Beheerder los je ingewikkelde computervraagstukken op in een bedrijf. Het kan zijn dat jij een complete Servicedesk vakkundig gaat inrichten. Je kunt aan de slag als medewerker op een ICT- of automatiseringsafdeling. Wellicht geef je leiding aan een team van ICT-medewerkers of word je ingezet als securityspecialist. Maar een baan als bedrijfsleider bij een computerwinkel of als middenkader leidinggevende bij een computerleverancier behoort ook tot de mogelijkheden. Vanuit deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in ICT Beheerder en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12