Juridisch Medewerker

ROC A12, In Ede (+1 locations)
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Juridisch Medewerker bij ROC A12

Deze opleiding bestaat uit een breed algemeen deel en meerdere uitstroomrichtingen. Je studeert af als juridisch medewerker zakelijke dienstverlening of juridisch medewerker openbaar bestuur. Voordat je een specialisatie kiest, leer je veel over wet- en regelgeving en het toepassen ervan op de praktijksituaties.  Naast sociale en communicatieve vaardigheden krijg je vakken die hierbij  aansluiten zoals : Personen- en Familierecht, Arbeidsrecht, Bestuursrecht en Ondernemingsrecht. Je werkt veel aan projecten die gericht zijn op de werkzaamheden die  gericht zijn op de werkzaamheden die je later in je beroep gaat uitoefenen. Na het voltooien van de opleiding ben je wegwijs in de vele wetten die  Nederland rijk is. Je begrijpt alle regels en kunt ze uitleggen aan anderen. 

Is de opleiding Juridisch Medewerker iets voor jou?

Jij zoekt dingen graag tot op de bodem uit. Je hebt een dienstverlenende instelling en kunt goed met regels overweg. Je spreekt en schrijft correct Nederlands. Jij bent formeel en werkt nauwkeurig. 

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Juridisch Medewerker ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Met Zakelijke Dienstverlening als specialisatie wordt je opgeleid om frontoffice werkzaamheden te verrichten. Je leer aanvragen en opdrachten te behandelen, zoals documenten opstellen en dossiers beheren en marketingactiviteiten te verrichten. Je bent goed bekend met het erfrecht, het faillissementsrecht, het procesrecht, het strafrecht en de belangrijkste regels m.b.t. overeenkomsten. Ook weet je hoe de aansprakelijkheid in onze wetten is geregeld en ben je op de hoogte van de regels die gelden voor het huwelijk en andere samenlevingsvormen. Je betreedt de wereld van de notaris, de deurwaarder of het advocatenkantoor. Ook kun je werken bij de Kamer van Koophandel, in de makelaardij en het verzekeringswezen.

Met Openbaar Bestuur als specialisatie doe je naast frontoffice activiteiten en het behandelen van aanvragen en opdrachten ook ondersteunend werk bij onderzoeken. Je bent bekend met hoe de overheid is georganiseerd, functioneert en wat de bevoegdheden zijn van dit orgaan. Ook heb je geleerd hoe regels tot stand komen en hoe ze moeten worden uitgelegd. Welke procedure geldt er bijvoorbeeld als iemand een vergunning aanvraagt voor het bouwen van een schuur inde achtertuin. Je kunt onder meer werken bij gemeenten, provincies, waterschappen of het rijk. Daar verricht je bijvoorbeeld baliewerkzaamheden of bereid je een vergunning voor.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Juridisch Medewerker en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12