Leidinggevend Monteur Elektrotechnische Installaties

ROC A12, In Ede
Studievorm
Niveau 4 BBL
Studievorm
Niveau 4 BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Leidinggevend Monteur Elektrotechnische Installaties bij ROC A12

De opleiding Leidinggevend Monteur Elektrotechnische Installaties richt zich op het beheer en onderhoud van technische installaties in grote openbare gebouwen zoals ziekenhuizen, congrescentra, kantoren, schouwburgen en stadions. Tijdens je studie wordt diep ingegaan op sterkstroominstallaties. Je krijgt te maken met voorschriften uit de NEN 1010. Je leert installaties ontwerpen en kostenberekeningen maken. Je gaat veel CAD-tekenen, waarbij je gebruik maakt van je theoretische kennis. Je maakt kennis met projectmanagement, zodat jij leert meedenken over investeringen, vernieuwingen, verbeteringen en kostenbesparingen. Je werkt aan je leidinggevende capaciteiten, want jij gaat mogelijk een team van minder ervaren monteurs aansturen. Tijdens de opleiding werk je veel aan projecten en wordt daarbij intensief begeleid. Dat leidt tot prachtige resultaten. De facilitaire techniek is veelzijdig. Jij wordt breed opgeleid zodat jij straks dé spil bent op technisch facilitair gebied binnen een organisatie.

Is de opleiding Leidinggevend Monteur Elektrotechnische Installaties iets voor jou?

Je hebt technisch inzicht en mensen doen graag een beroep op jou. Je werkt nauwkeurig en vindt het leuk om installaties te ontwerpen en storingen op te lossen. Je bent flexibel, zelfstandig en collegiaal.

Toekomstperspectief

Jij gaat aan de slag in de woningen utiliteitsbouw (zoals fabrieken, kantoren en winkels). Als Leidinggevend Monteur Elektrotechnische Installaties neem jij een belangrijke positie in. Bedrijven en instellingen zijn afhankelijk van techniek. Jij zorgt ervoor dat alle apparatuur en installaties naar behoren werken. Je ontwerpt, tekent en calculeert lichtinstallaties, alarminstallaties en brandbeveiligingsinstallaties. Je krijgt te maken met licht-, signaal- en krachtstroominstallaties, spoort storingen op en herstelt deze. Ook het installeren en programmeren van bijvoorbeeld een huis (door middel van domotica) behoort tot jouw werkterrein. Je voert je werk zelfstandig uit, maar je kunt ook monteurs aansturen.
Na deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Leidinggevend Monteur Elektrotechnische Installaties en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12