Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Machinebouwer

ROC A12
Samenvatting
Ede, Huissen
4 jaar
   
MBO
Niveau 3 BOL/BBL

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Machinebouwer bij ROC A12

Installeren, in bedrijf stellen en (gedeeltelijk) opleveren van installaties en industrieel geautomatiseerde installaties staat tijdens de opleiding Machinebouwer centraal. Het construeren, monteren en onderhouden van (eenvoudige) werkbouwtuigkundige constructies is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je leert verbindingstechnieken toepassen, zoals lastechnieken, snijbranden en metaalbewerkingstechnieken. Je raakt bedreven in het lezen en maken van werktekeningen. Op basis van werktekeningen, instructies en schema’s voer je als Machinebouwer opdrachten zelfstandig en in teamverband uit. Je werkt mee aan het bouwen van complexe machines, liften of elementen. Je leert om machines en producten uitvoerig te testen en te controleren en je verricht reparatiewerkzaamheden. Na het voltooien van de opleiding ben jij een professional in het maken, onderhouden en bijstellen van machines en installaties.

Is de opleiding Machinebouwer iets voor jou?

Jij hebt technisch inzicht en vindt het leuk om in een werkplaats te werken. Je bent een teamplayer die nauwkeurig werkt. Je bent praktisch ingesteld en weet van aanpakken.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Machinebouwer ontvang je het mbo-diploma op niveau 3.

Toekomstperspectief

Je kunt aan de slag als Machinebouwer bij bedrijven in de machine-industrie, apparatenbouw of bij metaalbedrijven. Aan de hand van werktekeningen, schema’s en opdrachten ga jij zelfstandig of in teamverband aan een machine of onderdelen daarvan bouwen. Daarnaast voer je herstel- en onderhoudswerkzaamheden uit, in de werkplaats of op locatie. 

ROC A12

ROC A12

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...


Lees meer over ROC A12

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Machinebouwer en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens ROC A12

ROC A12

Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

 Bekijk telefoonnummer


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Machinebouwer? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
december 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.