Mechatronicus

ROC A12, In Ede
Studievorm
Niveau 4 BOL
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Mechatronicus bij ROC A12

Het eerste jaar start je in de algemene opleiding Mechatronica. In het tweede jaar kies je voor de specialisatie Mechatronicus. Tijdens de opleiding Mechatronicus leer je alles over moderne constructies van machines, mechanische en elektrische aandrijvingen en automatisering. Je ontwerpt, maakt, programmeert en onderhoudt ‘zelfdenkende’ apparatuur en industriële processen, zoals robots, kopieermachines en medische apparatuur. Daarnaast krijg je les in besturingstechniek, elektrotechniek en elektronica. Na deze opleiding kun jij mechatronische producten vakkundig testen, eventuele storingen verhelpen en onderhoud plegen. Je leert complexe problemen op te lossen en in een team te werken. Je gaat minder ervaren collega’s aansturen en ziet erop toe dat de taken goed worden uitgevoerd.

Is de opleiding Mechatronicus iets voor jou?

Jij wilt graag werken in een hightech-omgeving. Je hebt een brede interesse en aanleg voor techniek. Je houdt van sleutelen, werkt nauwkeurig en bent besluitvaardig. Je merkt zelfstandig complexe problemen of onregelmatigheden op en verhelpt ze direct.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Mechatronicus ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Als Mechatronicus kun je aan de slag bij een (middel)groot metaalbedrijf in bijvoorbeeld de machine-, levensmiddelen- en verpakkingsindustrie of apparatenbouw. Je werkt aan apparaten en machines die zijn opgebouwd uit mechanische, elektrische en elektronische onderdelen. Naast het opbouwen van nieuwe producten is een Mechatronicus vaak betrokken bij het oplossen van storingen.
Met dit diploma kun je doorstromen naar een technische opleiding op hbo-niveau.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Mechatronicus en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12