Medewerker Sociale Zekerheid

ROC A12, In Ede
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Medewerker Sociale Zekerheid bij ROC A12

Als Medewerker Sociale Zekerheid krijg je te maken met mensen die een uitkering aanvragen, hulp nodig hebben bij schulden of na een periode van werkloosheid of ziekte weer werk zoeken. Bij de opleiding Medewerker Sociale Zekerheid staan allerlei uitkeringen en sociale voorzieningen centraal. Je leert alles over juridische procedures, hoe je wettelijke termijnen moet bewaken en juridische documenten moet opstellen. Je leert hoe je informatie en advies moet geven en je bewaakt procedures. Ook leer je hoe je alert moet zijn op fraude en hoe je goed onderzoek verricht.

Is de opleiding Medewerker Sociale Zekerheid iets voor jou?

Jij bent communicatief vaardig, klantgericht en integer. Je vindt het leuk om administratieve werkzaamheden te doen, kunt goed samenwerken en je bent resultaatgericht.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Medewerker Sociale Zekerheid ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Als Medewerker Sociale Zekerheid kun jaan de slag bij uitvoeringsinstellingen sociale zekerheid zoals de afdeling Werk, Inkomen & Zorg van een gemeente, werknemersverzekeringen, UWV WERKbedrijf of de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Maar ook bij andere organisaties binnen de sociale zekerheid waarbij klantcontacten en het omgaan met klantdossiers tot het takenpakket behoren.
De werkzaamheden zijn zeer verschillend: van het informeren van klanten in een frontoffice, het verrichten van administratief ondersteunende werkzaamheden tot het opstellen van (juridische) documenten. Als Medewerker Sociale Zekerheid wordt van je verwacht dat je integer bent omdat je ook vaak te maken krijg met vertrouwelijke informatie.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Medewerker Sociale Zekerheid en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12