Mediavormgever

ROC A12, In Ede (+1 locations)
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Mediavormgever bij ROC A12

Een mediavormgever houdt zich bezig met vormgeving van allerlei media-uitingen; van websites en programma's tot games en videobeelden. Tijdens de opleiding Mediavormgever leer je onder meer logo's, brochures en huisstijl ontwikkelen. Ook het werken aan reclamcampagnes, flyers, verpakkingen, audiovisuele media en magazines hoort er bij. Het ontwerpen van interactieve en audiovisuele media-uitingen staat ookcentraal. Je leert werken met Photoshop, Premiere pro, Flash, Illustrator, Indesign en Dreamweaver. Je krijgt ook les in storyboard- en scenario-schrijven, fotografie, video-animatie, typografie en scripting. Daarnaast leer je samenwerken en je ontwerp overtuigend presenteren. Voor jezelf beginnen? Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan het opstarten van een eigen bedrijf. Nederlands, Engels Loopbaan & Burgerschap en rekenen komen tijdens je studie ook aan bod.

Is de opleiding Mediavormgever iets voor jou?

Jij bent creatief en hebt gevoel voor kleur en vormgeving. Je bent ondernemend, werkt zelfstandig en kunt inspelen op behoeften en wensen van anderen. Je bent klantgericht, communicatief sterk en initiatiefrijk.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Mediavormgever ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Als Mediavormgever kun je bij een groot aantal bedrijven aan de slag. Vaak zijn dat bureaus voor reclame, ontwerp of webdesign. Het kan ook een baan zijn bij een multimediabedrijf, audiovisueel bedrijf, drukkerij of uitgeverij. Meestal maak jij deel uit van een creatief team, maar er zijn ook volop mogelijkheden om je als zelfstandig ondernemer of freelancer te laten inhuren. Met een diploma kun je doorstromen naar de hbo-opleiding Mediatechnologie, Communicatie of naar de Hogeschool voor de Kunsten of de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Mediavormgever en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12