Mediavormgever/interactieve vormgeving

ROC A12, In Ede (+1 locations)
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Mediavormgever/interactieve vormgeving bij ROC A12

Als Mediavormgever/Interactieve vormgeving ben je bezig met de vormgeving van diverse mediaproducten. Dit kunnen zowel interactieve webapplicaties, DVD’s, animaties, als audiovisuele producten zijn. Na de opleiding Mediavormgever / Interactieve vormgeving heb je kennis van webservers, software en databasegestuurde webapplicaties. Jij wordt dé professional als het gaat om het opzetten, beheren, ontwerpen en onderhouden van websites. Je leert werken met Photoshop, Premiere pro, Flash, Illustrator, Indesign en Dreamweaver. Je krijgt ook les in storyboard en scenario schrijven, typografie en scripting. Ook Nederlands en Engels komen tijdens jouw opleiding aan bod. Daarnaast leer je samenwerken en je ontwerp overtuigend presenteren. Wil jij voor jezelf beginnen? Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan het opstarten van een eigen bedrijf. 

Is de opleiding Mediavormgever/interactieve vormgeving iets voor jou?

Jij hebt interesse in zowel de technische, als de grafische richting en weet op creatieve wijze oplossingen te bedenken. Als Mediavormgever/Interactieve vormgeving werk je meestal zelfstandig en draag je verantwoordelijkheid voor je eigen werk. Je bent klantgericht, communicatief sterk en initiatiefrijk.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Mediavormgever/interactieve vormgeving ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Jij weet alles van de bouw, ontwerp en het beheer van website/webapplicaties en content management systemen (CMS). Bovendien weet jij precies welke hard- en software je daarbij nodig hebt. Als gekwalificeerd Webdesigner kun je bij een groot aantal bedrijven aan de slag. Vaak zijn dat bureaus voor reclame, ontwerp of webdesign. Maar dat kan ook een baan bij een multimediabedrijf, audiovisueel bedrijf, drukkerij of uitgeverij zijn. Jij hebt een actieve en adviserende rol en inventariseert de informatiebehoefte binnen een organisatie. Vervolgens maak jij een functioneel en technisch ontwerp van een website of applicatie om in die behoefte te voorzien. Het werken met Content Management Systemen (CMS) behoort ook tot jouw dagelijkse werkzaamheden. Meestal maak jij deel uit van een creatief team, maar er zijn ook volop mogelijkheden om je als zelfstandig ondernemer of freelancer te laten inhuren.
Met dit diploma kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, bijvoorbeeld Interaction Designof Communication & Multimedia Design.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Mediavormgever/interactieve vormgeving en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12