Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Monteur Mechatronica

ROC A12
Samenvatting
Ede, Huissen
2 jaar
   
MBO
Niveau 2 BOL/BBL

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Monteur Mechatronica bij ROC A12

Je maakt tijdens de opleiding Monteur Mechatronica uitgebreid kennis met het samen bouwen en onderhouden van machines. Voorbeelden daarvan zijn lasrobots en bewerkings- en verpakkingsmachines. Je leert de onderdelen van apparatuur en machines monteren en inbouwen. Het instellen van installaties en het controleren van de juiste werking komen ook uitgebreid aan bod. Je ziet erop toe dat de machines optimaal functioneren. Je voert werkzaamheden uit op basis van een werktekening en onderhoudt machines en installaties volgens de geldende normen. Daarnaast doe je de nodige theoretische vakkennis  gericht  op besturingstechniek, elektrotechniek en wis- en natuurkunde op.

Is de opleiding Monteur Mechatronica iets voor jou?

Je vindt het leuk om aan machines en installaties te werken. Dat doe je graag in teamverband, maar je kunt ook prima zelfstandig een klus klaren. Je hebt technisch inzicht en staat voor kwaliteit. Je bent goed in het signaleren en oplossen van problemen.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Monteur Mechatronica ontvang je het mbo-diploma op niveau 2.

Toekomstperspectief

Als Monteur Mechatronica ga je aan de slag bij bedrijven in de metaalverwerkende industrie, machinebouwers, montagebedrijven, de voedingsmiddelenindustrie en de verpakkingsindustrie. Je werkzaamheden bestaan uit een combinatie van metaal-, elektro- en besturingstechniek. Je voert je taken uit in het bedrijf, een werkplaats of op een service/ montageafdeling. Soms ga je voor de eindmontage naar de klant op locatie. Daar verricht je eventueel ook testwerkzaamheden. Wil je liever verder leren? Dan kun je doorstromen naar de opleiding Machinebouwer (niveau 3).

ROC A12

ROC A12

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...


Lees meer over ROC A12

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Monteur Mechatronica en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens ROC A12

ROC A12

Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

 Bekijk telefoonnummer


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Monteur Mechatronica? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
december 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.