Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Onderwijsassistent

ROC A12
Samenvatting
Ede, Velp
3 jaar
   
MBO
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Onderwijsassistent bij ROC A12

Tijdes de opleiding Onderwijsassistent leer je leerlingen begeleiden en activiteiten bedenken en uitvoeren. Vakken als pedagogiek en didactiek komen aan bod, maar ook taal, rekenen, schrijven, aardrijkskunde en geschiedenis. Je volgt theorievakken en workshops, waarbij je individueel en met medestudenten leertaken uitvoert. Een groot deel van je opleiding loop je stage, waarbij je werkt aan praktijkopdrachten. Een schoolweek kan bestaan uit de volgende activiteiten: - Je observeert leerlingen en als je problemen signaleert bespreek je dit met de groepsleerkracht - Je helpt leerlingen bij het uitdiepen van een onderwerp in de mediatheek of het documentatiecentrum - Je begeleidt leerlingen bij het werken op de computer en surfen op internet - Je zit in de organisatie van een themaweek - Je verwerkt gegevens van leerlingen - Je helpt leerlingen met lezen en rekenen op hun niveau

Is de opleiding Onderwijsassistent iets voor jou?

Jij werkt graag met kinderen en jongeren. Je staat sterk in je schoenen, kunt goed begeleiden en werkt graag samen. Je bent flexibel en sociaalvaardig. Plannen, formuleren en rapporteren gaat jou prima af. Kennis van Nederlandse taal, rekenen, activiteitenvakken, wiskunde en de sector welzijn is een pré.  

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Onderwijsassistent ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Als Onderwijsassistent kun je aan de slag op een basisschool, in het voortgezet-, speciaal- of middelbaar beroeps-onderwijs. Het speciaal onderwijs richt zich op leerlingen met een handicap en/of leer- en opvoedingsmoeilijkheden. Als Onderwijsassistent werk je in een team. Je wordt begeleid door een leraar, maar je bent verantwoordelijk voor de taken die je zelf uitvoert.
Deze opleiding sluit naadloos aan op de pabo of verwante hbo-opleiding.

ROC A12

ROC A12

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...


Lees meer over ROC A12

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Onderwijsassistent en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens ROC A12

ROC A12

Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

 Bekijk telefoonnummer


Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Onderwijsassistent? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
december 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.