Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg

ROC A12
Samenvatting
Ede, Veenendaal, Velp
3 jaar
   
MBO
Niveau 4 BOL/BBL

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg bij ROC A12

Tijdens de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg leer je hulp bieden aan cliënten van alle leeftijden met een verstandelijke, lichamelijke, zintuiglijke en/of meervoudige beperking. Je leert hoe je professionele hulp moet bieden aan cliënten met psychische-, psychosociale- of gedragsproblematiek. Je krijgt les in sociaal agogische vaardigheden en ontwikkelingspsychologie. Methodisch begeleiden van cliënten komt aan bod, evenals de vakken persoonlijke verzorging en facilitaire dienstverlening. Je ontwikkelt de kennis, vaardigheden en juiste beroepshouding die nodig is om het beroep vakkundig uit te voeren. Je volgt theorievakken in de vorm van workshops en er is aandacht voor activiteiten als sport en spel, muziek, drama en beeldend vormen. Een groot deel van de opleiding breng je in de praktijk door.

Is de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg iets voor jou?

Jij bent betrokken, integer en verzorgend. Je staat sterk in je schoenen zodat jij een lastige situatie kunt hanteren. Je beschikt over empathisch vermogen en voldoende assertiviteit. 

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Met dit diploma kan jij direct aan de slag als Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg. Je biedt ondersteunende, activerende zorg en begeleiding, maar je voert ook coördinerende taken uit.
Vanuit deze opleiding kan je doorstromen naar hbo-Verpleegkunde of hbo-Sociaal Pedagogische Hulpverlening.

ROC A12

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...


Lees meer over ROC A12

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens ROC A12

ROC A12

Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's