Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen

ROC A12, In Ede (+2 locations)
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL/BBL
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen bij ROC A12

Tijdens de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen leer je hulp bieden aan mensen die (tijdelijk of permanent) ondersteuning nodig hebben bij het functioneren in de samenleving. Je leert hoe je professionele hulp moet bieden aan mensen met psychische-, psychosociale- of gedragsproblematiek. Je doet ervaring op in het begeleiden van cliënten, je leert de problemen kennen en gesprekken voeren. Je krijgt les in sociaal agogische vaardigheden en ontwikkelingspsychologie en in de vakken persoonlijke verzorging en facilitaire dienstverlening. In de opleiding ontwikkel je de kennis, vaardigheden en juiste beroepshouding die nodig is om het beroep vakkundig uit te voeren. Je volgt theorievakken in de vorm van workshops en er is aandacht voor activiteiten als sport en spel, muziek, drama en beeldend vormen. Een groot deel van de opleiding breng je in de praktijk door. 

Is de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen iets voor jou?

Jij bent betrokken, integer en verzorgend. Je staat sterk in je schoenen zodat jij een lastige situatie kunt hanteren. Je beschikt over empathisch vermogen en voldoende assertiviteit.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

Met dit diploma kun jij direct aan de slag als Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen. Jouw werkterrein is breed. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een activiteitencentrum voor dagbesteding, een welzijnsinstelling, een sociale werkplaats, penitentiaire inrichting, verpleeghuis, asielzoekerscentrum, verslavingskliniek, opvang voor dak- en thuislozen, vrouwenopvang of psychiatrische kliniek. Vanuit deze opleiding kun je doorstromen naar het hbo; bijvoorbeeld Verpleegkunde, Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk & Dienstverlening. 

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12