Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Sport- & Bewegingsleider

ROC A12
Samenvatting
Ede
3 jaar
   
MBO

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Sport- & Bewegingsleider bij ROC A12

De opleiding Sport- & Bewegingsleider start breed met een tweejarig gemeenschappelijk programma. Zo maak je uitgebreid kennis met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten in de sportstimulering voor jong en oud. Je volgt zowel theorie- als praktijklessen. Tijdens de opleiding kies je twee of drie (sport)keuzevakken uit: fitness, groepslesdocent, zwemmen, sportmassage, voetbal (pupillentrainer/juniorentrainer), outdoor,  skiën/snowboarden, basisonderwijs of recreatieve activiteiten. Aan het einde van leerjaar 2 en 3 doe je examen in deze keuzevakken. Je werkt aan diverse competenties waarbij de nadruk ligt op het les- en leidinggeven en het organiseren van activiteiten. Je raakt bedreven in het begeleiden van groepen en individuele sporters en je organiseert uiteenlopende toernooien en evenementen. Aan het eind van de opleiding ben jij bevoegd om in de sportstimulering les te geven.

Is de opleiding Sport- & Bewegingsleider iets voor jou?

Jij bent sportief en houdt van lesgeven. Je gaat graag met mensen om en neemt gemakkelijk de leiding. Je wilt bovendien een uitdagende baan met variabele werktijden.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Sport- & Bewegingsleider ontvang je het mbo-diploma op niveau 3.

Toekomstperspectief

Jouw werkterrein is breed! Als Sport- & Bewegingsleider kun je aan de slag bij allerlei organisaties. Je gaat bijvoorbeeld werken bij fitnesscentra, zwembaden, buitensportbedrijven, recreatiebedrijven, multifunctionele sportcomplexen, buurt- en wijkorganisaties of sportverenigingen. De mensen met wie je gaat werken verschillen qua leeftijd, vaardigheden en achtergrond. Voor de één organiseer je recreatieve activiteiten, met de ander werk je op therapeutische basis of je probeert de sportieve prestaties van iemand te verbeteren. Wil je een coördinerende en leidinggevende functie? Stroom dan door naar de opleiding Sport- & Bewegingscoördinator (niveau 4).

ROC A12

ROC A12

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...


Lees meer over ROC A12

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Sport- & Bewegingsleider en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens ROC A12

ROC A12

Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

 Bekijk telefoonnummer

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Sport- & Bewegingsleider? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
december 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.