Sport- & Bewegingsleider

ROC A12, In Ede
Tijdsduur
3 jaar
Tijdsduur
3 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Sport- & Bewegingsleider bij ROC A12

De opleiding Sport- & Bewegingsleider start breed met een tweejarig gemeenschappelijk programma. Zo maak je uitgebreid kennis met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten in de sportstimulering voor jong en oud. Je volgt zowel theorie- als praktijklessen. Tijdens de opleiding kies je twee of drie (sport)keuzevakken uit: fitness, groepslesdocent, zwemmen, sportmassage, voetbal (pupillentrainer/juniorentrainer), outdoor,  skiën/snowboarden, basisonderwijs of recreatieve activiteiten. Aan het einde van leerjaar 2 en 3 doe je examen in deze keuzevakken. Je werkt aan diverse competenties waarbij de nadruk ligt op het les- en leidinggeven en het organiseren van activiteiten. Je raakt bedreven in het begeleiden van groepen en individuele sporters en je organiseert uiteenlopende toernooien en evenementen. Aan het eind van de opleiding ben jij bevoegd om in de sportstimulering les te geven.

Is de opleiding Sport- & Bewegingsleider iets voor jou?

Jij bent sportief en houdt van lesgeven. Je gaat graag met mensen om en neemt gemakkelijk de leiding. Je wilt bovendien een uitdagende baan met variabele werktijden.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Sport- & Bewegingsleider ontvang je het mbo-diploma op niveau 3.

Toekomstperspectief

Jouw werkterrein is breed! Als Sport- & Bewegingsleider kun je aan de slag bij allerlei organisaties. Je gaat bijvoorbeeld werken bij fitnesscentra, zwembaden, buitensportbedrijven, recreatiebedrijven, multifunctionele sportcomplexen, buurt- en wijkorganisaties of sportverenigingen. De mensen met wie je gaat werken verschillen qua leeftijd, vaardigheden en achtergrond. Voor de één organiseer je recreatieve activiteiten, met de ander werk je op therapeutische basis of je probeert de sportieve prestaties van iemand te verbeteren. Wil je een coördinerende en leidinggevende functie? Stroom dan door naar de opleiding Sport- & Bewegingscoördinator (niveau 4).

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Sport- & Bewegingsleider en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12