Verspaner

ROC A12, In Ede (+1 locations)
Tijdsduur
2 jaar
Studievorm
Niveau 2 BBL
Tijdsduur
2 jaar
Studievorm
Niveau 2 BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Verspaner bij ROC A12

Jij maakt producten van verschillende soorten materiaal, zoals staal, gietijzer, aluminium of kunststof. Dat kunnen ingewikkelde producten zijn, zoals motoronderdelen van een vliegtuig of een auto. Maar het kan ook zijn dat je aan een schaats of de versnelling van een fiets werkt. Tijdens de opleiding Verspaner maak je uitgebreid kennis met verschillende verspanende technieken zoals draaien en frezen. Een Verspaner bewerkt de materialen door er kleine deeltjes (spanen) van weg te nemen. Je gebruikt daarbij draai- en freesmachines. Daarnaast leer je Computer Numerical Control (CNC)-programma’s voorbereiden en schrijven.

Is de opleiding Verspaner iets voor jou?

Je werkt graag met machines. Je bent handig en hebt technisch inzicht. Je gaat zorgvuldig te werk zodat producten tot op de honderdste millimeter nauwkeurig de gewenste maat krijgen.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Verspaner ontvang je het mbo-diploma op niveau 2.

Toekomstperspectief

Je kunt bij veel verschillende bedrijven aan het werk: in de fijnmechanische industrie, bij gereedschappenmakerijen, instrumentenmakerijen of modelmakerijen. Maar je kunt ook terecht bij onderhoudswerkplaatsen, verspaningsafdelingen en machinefabrieken of technische diensten van een bedrijf.
Wil jij je eerst nog verder kwalificeren als Verspaner? Stroom dan door naar de opleiding Allround Verspaner (niveau 3).

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Verspaner en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12