Verzorgende

ROC A12, In Ede (+2 locations)
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 3 BOL/BBL
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 3 BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Verzorgende bij ROC A12

Je leert zorg en ondersteuning bieden aan mensen met verschillende achtergronden, van pasgeborenen tot ouderen, langdurig zieken en mensen met een handicap. Je start de opleiding breed zodat jij met verschillende werkvelden en doelgroepen kennismaakt. Vervolgens kies je een afstudeerrichting waarin jij je toelegt op kraamzorg of verpleging- en verzorgingshuiszorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg of geestelijke gezondheidszorg. Je raakt bedreven in het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Je werkt aan je sociale vaardigheden; zodat je cliënten kunt bijstaan op emotioneel vlak, maar ook prima functioneert in de omgang met collega's. Wensen en behoeften van cliënten leer je vakkundig in kaart brengen waardoor jij een prettige leefomgeving creëert. Jij leert zorg bieden op basis van het zorgplan en volgens de beroepscodes. Je overlegt met andere zorgverleners, zoals fysiotherapeuten en verpleegkundigen. Je leert hoe je moet handelen in moeilijke situaties en je geeft voorlichting en advies. Tijdens de opleiding Verzorgende ben je voortdurend bezig met het leveren van een bijdrage aan de kwaliteit van je zorgverlening, zowel in theorie als praktijk.

Is de opleiding Verzorgende iets voor jou?

Jij bent begripvol, praktisch ingesteld en helpt graag andere mensen. Je kunt goed begeleiden en houdt tegelijkertijd rekening met de wens van de zorgvrager.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Verzorgende ontvang je het mbo-diploma op niveau 3.

Toekomstperspectief

Als Verzorgende heb jij een brede keuze aan werkvelden. Je kunt aan de slag in een verpleeg- en verzorgingshuis en de thuiszorg, maar ook in de geestelijke gezondheidszorg, kraamzorg of gehandicaptenzorg. Meestal verleen je individuele zorg. De zorg kan ook uitgaan naar een groepje mensen, zoals een kleinschalige woonomgeving.
Verder leren? Je kunt doorstromen naar een opleiding op niveau 4. Deze Verpleegkundige Applicatie is een verkorte opleiding voor mensen met een mbo-diploma Verzorgende niveau 3 of vergelijkbaar.

Uitstroomrichtingen:
- Gehandicaptenzorg
- Kraamzorg
- Verpleeg- en Verzorginghuiszorg en Thuiszorg

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Verzorgende en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12