Manager/ondernemer horeca

ROC Friese Poort, In Drachten
Tijdsduur
4 jaar
Tijdsduur
4 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Iets voor jou?

Lijkt het jou een uitdaging om een eigen bedrijf in de horeca te beginnen? Dan is de opleiding manager/ondernemer horeca iets voor jou.

Jij kunt als manager of ondernemer een zaak in de horeca runnen. Maar ook kun je aan de slag als manager in een bestaand hotel, café of restaurant. Je geeft leiding aan het personeel. Naast jouw leidinggevende functie draai je ook mee in het bedrijf. Je denkt goed na over hoe de onderneming er uit komt te zien, welke gerechten er worden geserveerd, welke klanten er gebruik van zullen maken, welk kapitaal je nodig hebt om de onderneming te starten en wat de winstgevendheid zal zijn.

Wat ga je leren?

In deze opleiding leer je verschillende basistechnieken en vaardigheden die je bij dit werk nodig hebt. Je werkt onder andere aan de volgende kerntaken met onderliggende werkprocessen:

Je leert ondernemen door o.a.

  • Het ontwikkelen van een ondernemingsplan,
  • Het uitvoeren van een uitgebreid marktonderzoek
  • Het vaststellen van financieel beleid
  • Het bepalen van inkoop- en voorraadbeleid
  • Bepalen van personeels-, inkoop- en voorraadbeleid

Je leert leiding geven aan een onderneming door o.a.

  • Zorg dragen voor de financiële administratie en registratie
  • Bewaken van de voorraad
  • Werven en selecteren van nieuwe medewerkers
  • Aansturen en begeleiden van medewerkers
  • Inkopen van artikelen

 Je leert mee te werken in drank- en spijsverstrekkende bedrijven door o.a.

  • Bestellingen opnemen en serveren
  • Ontvangen en adviseren van de gasten
  • Opnemen van speciale arrangementen, partijen of bestellingen
  • Neemt tafelreserveringen aan.

Je leert mee te werken in logiesverstrekkende bedrijven

  • Service verlenen aan gasten tijdens het verblijf
  • Ontwikkelen van arrangementen en speciale activiteiten
  • Bewaken van de veiligheid
  • Aannemen van reserveringen voor kamers en/of zalen en arrangementen

Welke vakken krijg je?

  • Vakleer keuken
  • Vakleer bediening
  • Hotel en receptieleer
  • Operationeel werken
  • Nederlands
  • Rekenen
  • Engels
  • Duits
  • Recht
  • Bedrijfseconomie
  • Bedrijfsadministratie
  • Marketing
  • Personeelsmanagement
  • Leiding en organisatie

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het mbo-diploma Manager/ondernemer horeca, niveau 4.

Toelatingseisen

  • Diploma kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma gemengde leerweg
  • Diploma theoretische leerweg
  • Overgangsbewijs naar klas 4 havo/vwo
  • Mbo-diploma (niveau 3) van een verwante opleiding

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Manager/ondernemer horeca en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC Friese Poort
Postbus 140
8900 AC Leeuwarden

ROC Friese Poort - Samen kom je verder

ROC Friese Poort is een opleidingencentrum voor leren, leven en uitwisselen van kennis en ervaringen. Persoonlijke aandacht, kleinschaligheid en sterke regionale gebondenheid zijn belangrijke kenmerken. Jongeren en volwassenen worden voorbereid op de arbeidsmarkt en samenleving. Uitgangspunten daarbij zijn eigen aanvangsniveau,...

Lees meer over ROC Friese Poort