Chauffeur goederenvervoer

ROC Rivor, In Geldermalsen
Tijdsduur
1 of 2 jaar
Tijdsduur
1 of 2 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wat houdt je beroep in?

Je vervoert goederen naar bedrijven of consumenten. Je klanten bevinden zich in heel Europa. De vrachtauto is je werkplek. Op basis van de ontvangen laad- en losgegevens maak je een routeplanning, eventueel met behulp van navigatiemiddelen en boordcomputers, waarbij je rekening houdt met de rij- en rusttijden. De lading laad, los en vervoer je zo efficiënt mogelijk. Je verricht klein onderhoud aan de vrachtauto en houdt de vervoersadministratie bij.

Je opleiding in het kort

Je opleiding is zeer praktijkgericht. Ondanks dat je misschien nog niet oud genoeg bent om op de vrachtwagen te rijden, ben je wel al actief bezig met vakken zoals bedrijfswagentechniek, administratie goederenvervoer, theorie auto en vrachtauto, Nederlands, Engels, Duits, rekenvaardigheid, leren, loopbaan en burgerschap, vervoer gevaarlijke stoffen (ADR), geconditioneerd vervoer (ATP) en rituitvoering. Daarnaast is het behalen van je heftruckcertificaat en je bedrijfshulpverleningcertificaat onderdeel van het programma. Tijdens je opleiding werk je vier dagen per week en ga je 1 dag in de week naar school. Je ervaart daar de verschillende werkzaamheden in de logistieke sector. In het leerbedrijf heb je te maken met een praktijkopleider en vanuit school met een praktijkbegeleider.

Wat heb je in je mars?

Je hebt een verantwoordelijke baan en bent klantgericht. Je vindt het een uitdaging om de juiste goederen op het juiste moment met de juiste kwaliteit af te leveren. Je bent het visitekaartje van het bedrijf. Je kunt goed zelfstandig en alleen werken. Daarnaast kun je goed organiseren en plannen. Je werkt vaak buiten kantooruren en hebt een onregelmatig werkpatroon. Een goede lichamelijke conditie is belangrijk.

Na je diploma

Na deze opleiding kun je gaan werken of verder leren bij een opleiding op niveau 3, bijvoorbeeld Planner Wegtransport.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvang je het mbo-diploma.

Toelatingseisen

• diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg of vergelijkbaar
• een medische keuring

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Chauffeur goederenvervoer en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC Rivor
Postbus 365
4000 AJ Tiel

Missie ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum van regio Rivierenland. Zij bieden een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Toch zijn ze een kleinschalige onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht, gedegen begeleiding en samenwerking met partners in de regio...

Lees meer over ROC Rivor