Logistiek teamleider

ROC Rivor, In Geldermalsen
Tijdsduur
2 tot 3 jaar
Tijdsduur
2 tot 3 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wat houdt je beroep in?

Als logistiek teamleider werk je bij bedrijven die zich bezighouden met transport en/of handel van bijvoorbeeld voeding. Denk hierbij aan veilingen, distributiecentra, transportbedrijven, groothandel en productiebedrijven. Als logistiek teamleider houd je je bezig met het logistieke proces, waarbij je zelf ook logistieke taken uitvoert. Je organiseert, plant en verdeelt werkzaamheden van medewerkers. Ook begeleid en controleer je de uitvoering van deze werkzaamheden. Daarnaast voer je ook zelf magazijnwerkzaamheden uit. Ook adviseer jij jouw leidinggevende of de directie over de zaken die jou opvallen. Denk aan de kwaliteit van de producten, de milieueisen, magazijnbeheer en andere logistieke zaken. Je legt verantwoording af aan het hoofd magazijn. De logistiek teamleider wordt ook wel magazijnchef, meewerkend voorman of magazijnbeheerder genoemd.

Je opleiding in het kort

Tijdens de opleiding wordt aan jou de positie van het warehouse ofwel magazijn binnen de totale keten uitgelegd. Je leert vier dagen in de week in de praktijk en gaat 1 dag in de week naar school. De lesthema’s op school sluiten aan op de praktijk. Denk hierbij aan de omgang met gevaarlijke stoffen en bederfelijke goederen in een magazijn, veiligheid en planning van het logistieke proces. Je krijgt les in de talen Nederlands, Engels en Duits en in de algemene vakken rekenen, communicatie en LLB (leren, loopbaan en burgerschap). Tenslotte werk je aan je beroepshouding, zodat je professioneel kunt functioneren. In het leerbedrijf heb je te maken met een praktijkopleider en vanuit school met een praktijkbegeleider.

Wat heb je in je mars?

Je bent in staat zaken op te lossen en kunt mensen begeleiden. het is voor jou geen probleem om onder druk te werken, je werkt namelijk volgens een planning en met deadlines. Doelgerichtheid is belangrijk en je moet prioriteiten kunnen stellen. Ook is klantgericht zijn een must! Je bent flexibel en representatief en staat stevig in je schoenen als teamleider. Daarnaast is het belangrijk dat je collegiaal ingesteld bent en goed samen kunt werken.

Na je diploma

Na deze opleiding kun je gaan werken of verder leren op niveau 4, bijvoorbeeld Manager Transport en Logistiek.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvang je het mbo-diploma.

Toelatingseisen

• diploma VMBO kaderberoepsgerichte (met economie), gemengde of theoretische leerweg; 
• overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4; 
• (oud) diploma MAVO of VBO-c; 
• MBO-diploma niveau 2 (in de sector Economie/Handel).

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Logistiek teamleider en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC Rivor
Postbus 365
4000 AJ Tiel

Missie ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum van regio Rivierenland. Zij bieden een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Toch zijn ze een kleinschalige onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht, gedegen begeleiding en samenwerking met partners in de regio...

Lees meer over ROC Rivor