Pedagogisch medewerker 4 jeugdzorg

ROC Rivor, In Tiel
Tijdsduur
0 jaar
Tijdsduur
0 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wat houdt je beroep in?

Als pedagogisch medewerker 4 jeugdzorg werk je in een instelling voor jeugdzorg. Je werkt met jongeren tot 23 jaar. Je organiseert activiteiten voor specifieke begeleidingsvragen. Je observeert en let op opvallend gedrag en maakt een plan van aanpak. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld een handicap, chronische ziekte, taal- of ontwikkelingsachterstand. Je hebt intensief contact met de ouders/verzorgers en biedt ondersteuning in de ambulante hulp en begeleiding in de (vervangende) gezinssituatie.

Je opleiding in het kort

Je werkt op school en tijdens je werk via opdrachten aan je beroepsprestaties. Je werkt volgens een door jou opgesteld persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Je sluit vakken af met een assessment. Naast het volgen van lessen werk je zelfstandig en samen met andere deelnemers. Het zwaartepunt van je opleiding ligt op ondersteuning bij problematische ontwikkeling en opvoeding.
BOL: Je volgt lessen op school en loopt stage bij een erkend leerbedrijf/instelling.
BBL: De praktijk van je beroep staat voorop. Je hebt een baan passend bij je opleiding en werkt minimaal 20 uur. Je gaat 1 dag per week naar school.

Wat heb je in je mars?

Je moet aanleg en interesse hebben voor werken met kinderen, jongeren en groepen. Je ziet, waardeert en prikkelt hun kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Je kunt en wilt ‘aanpakken’ als een gewenste ontwikkeling niet volgens verwachting verloopt. Je kunt omgaan met ouders, hun verwachtingen en wensen. Je bent flexibel, betrouwbaar en consequent. Verder kun je warmte en geborgenheid geven en je verplaatsen in de belevingswereld van een kind/jongere. Je kunt zelfstandig werken en beslissingen nemen waarbij je niet altijd kunt terugvallen op collega’s.

Na je diploma

Je kunt gaan werken of doorstromen naar het HBO.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvang je het mbo-diploma.

Toelatingseisen

• diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg;
• diploma VMBO theoretische of gemengde leerweg;
• overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4;
• arbeidscontract bij een erkend leerbedrijf (alleen BBL-traject).
Een intakegesprek is bepalend voor je toelating.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Pedagogisch medewerker 4 jeugdzorg en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC Rivor
Postbus 365
4000 AJ Tiel

Missie ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum van regio Rivierenland. Zij bieden een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Toch zijn ze een kleinschalige onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht, gedegen begeleiding en samenwerking met partners in de regio...

Lees meer over ROC Rivor