Secretaresse

ROC Rivor, In Tiel
Tijdsduur
0 jaar
Tijdsduur
0 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wat houdt je beroep in?

Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van brieven, e-mails en rapporten. Ook verzorg je het telefoonverkeer en verstrekt (eventueel vertrouwelijke) informatie. Daarnaast bied je ondersteuning bij de planning en organisatie van bijeenkomsten. Je houdt agenda’s bij, verzorgt het archief en verwerkt de post. Omdat veel communicatie via de secretaresse verloopt, ben je het middelpunt van een organisatie.

Je opleiding in het kort

In eerste instantie werk je aan beroepsgerichte projecten. Daarna voer je secretariële werkzaamheden uit voor opdrachtgevers binnen en buiten school in het secretaressebureau Rivor Support. Ook neem je deel aan simulaties (computernabootsingen). Verder volg je vakken als Nederlands, Engels, Duits, tekstverwerken en informatica. Gedurende 2 stageperiodes leer je in de praktijk (BPV). Tijdens de opleiding leer je verschillende secretaressetaken uit te voeren, zoals de mondelinge en schriftelijke informatieuitwisseling , het bijhouden van het archief en het onderhouden van een relatienetwerk. Daarnaast voer je taken uit die te maken hebben met planning en organisatie. Denk daarbij aan het beheren van de agenda, het organiseren van bijeenkomsten, het maken van verslagen en het ontvangen van bezoekers.  Ook administratieve  werkzaamheden horen bij je functie: je beheert kleine budgetten en handelt financiële zaken af.

Wat heb je in je mars?

Je stelt je dienstverlenend en ondersteunend op. Verder vind je het prettig om te organiseren en raak je niet snel in paniek. Met mensen in andere functieniveaus kun je gemakkelijk omgaan. Je bent deskundige op het gebied van de Nederlandse taal en hebt een redelijke kennis van twee moderne vreemde talen. Uiteraard werk je nauwkeurig en overzichtelijk met een computer.

Na je diploma

Na deze opleiding kun je gaan werken of een opleiding op niveau 4 volgen.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvang je het mbo-diploma.

Toelatingseisen

• diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg (bij voorkeur met economie);
• diploma VMBO theoretische of gemengde leerweg;
• diploma MBO niveau-2 (in de sector Economie/Handel);
• overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4;
• (oud) diploma MAVO of VBO-c.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Secretaresse en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC Rivor
Postbus 365
4000 AJ Tiel

Missie ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum van regio Rivierenland. Zij bieden een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Toch zijn ze een kleinschalige onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht, gedegen begeleiding en samenwerking met partners in de regio...

Lees meer over ROC Rivor