Telefonist/receptionist

ROC Rivor, In Tiel
Tijdsduur
0 jaar
Tijdsduur
0 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wat houdt je beroep in?

Als telefonist/receptionist ben je het visitekaartje van de organisatie. Je ontvangt bezoekers en neemt telefoontjes aan. Het is heel belangrijk altijd beleefd en vriendelijk te zijn en je moet goed weten hoe de organisatie in elkaar zit. Je kunt het secretariaat ondersteunen of je doet administratief werk, zoals de afhandeling van de post en e-mail.

Je opleiding in het kort

De opleiding bestaat uit twee delen: een algemeen administratief deel en een deel telefonist/receptionist. Het grootste deel van de opleiding is algemeen. Zo kun je ontdekken wat de beroepsrichtingen zijn en wat jou het beste ligt. Je kunt de studie afronden als telefonist/receptionist, secretarieel medewerker of bedrijfsadministratief medewerker. Het is in sommige gevallen mogelijk meer dan één diploma te behalen. Je volgt lessen in tekstverwerken, Nederlands, Engels, Duits en informatica. Je leert voor twee kerntaken:
• het verrichten van ondersteunende secretariële werkzaamheden, o.a. afhandelen post, verzorgen van correspondentie, bijhouden van de agenda, bezoekers ontvangen, regelen van afspraken en telefoon aannemen;
• het bedienen van intercom, telefoon- en alarmcentrale, het afhandelen van telefoongesprekken, het opnemen van reserveringen in een systeem.
Tijdens je stage (BPV) leer je in de praktijk.

Wat heb je in je mars?

Je vindt het leuk om met veel verschillende mensen om te gaan en om ze te helpen. Je kunt goed informatie doorgeven. Je durft in een vreemde taal te spreken en hebt een goede stem. Je bent flexibel en kunt tegen een beetje stress.

Na je diploma

Na deze opleiding kun je gaan werken of een vervolgopleiding op niveau 3 (bijvoorbeeld secretaresse) volgen.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvang je het mbo-diploma.

Toelatingseisen

• een diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg.
Een intakegesprek is bepalend voor je toelating.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Telefonist/receptionist en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC Rivor
Postbus 365
4000 AJ Tiel

Missie ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum van regio Rivierenland. Zij bieden een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Toch zijn ze een kleinschalige onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht, gedegen begeleiding en samenwerking met partners in de regio...

Lees meer over ROC Rivor