Allround Laborant

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Ben je nieuwsgierig en houd je van experimenteren? Dan biedt het beroep allround laborant je de nodige uitdaging! Je bent breed inzetbaar op verschillende laboratoria en voert dagelijks belangrijke basisanalyses uit. Je controleert bijvoorbeeld monsters van etenswaren of uit het milieu. De te meten monsters en voedingsbodems moet je ook voorbereiden.

Je werkt in teamverband, maar je bent zelf verantwoordelijk voor je meetresultaten. Je rapporteert je meetresultaten aan je leidinggevende. Als allround laborant werk je dus zowel samen als zelfstandig. Interesse in de opleiding? Kom een dagje meelopen!

Je volgt een school en stagetraject waarbij je ongeveer 60% les op school hebt en 40% beroepsvorming in de praktijk krijgt.

Het is de bedoeling dat je aan het eind van je studie in staat bent om monsters en voedingbodems voor te bereiden, zelfstandig basisanalyses uit kunt voeren en het beheer van de voorraad aan jou kan worden overgelaten. Wil je het precies weten? Bel met de speciale informatielijn 0900 9599 wij helpen je graag!

Toekomstperspectief

  • Laboratoria

Toelatingseisen

Een rekentoets maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's