Allround Metselaar

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Als allround metselaar metsel je muren voor bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen of kantoorpanden. Soms moet je muren repareren waar een scheur in zit of waar een paar stenen missen. Je metselt niet alleen rechte muren, maar ook bijzonder metselwerk zoals boogjes en vlechtingen. Dat doe je bijvoorbeeld als je een monument opknapt.

Je werkt meestal buiten, ook als het regent of waait. Je kunt goed zelfstandig werken. De ene keer werk je alleen en de andere keer geef je leiding aan een kleine ploeg. Samen met je collega's zorg jij voor een goed eindresultaat, dat staat als een huis!

Werken en leren staat voorop. Je krijgt leuke beroepsopdrachten waarbij de theorie direct behandeld wordt. Je docent op school en leermeester binnen het bedrijf zullen je tijdens de gehele opleiding begeleiden. Een groot gedeelte van de opleiding volg je binnen een leerbedrijf.

Op school volg je het theoretische gedeelte. Een deel van de schooldag ben je zelfstandig of in een groepje met de vakleer bezig, de docent ondersteunt je daarbij. Daarnaast krijg klassikaal les in de vakken vaktekenen, wiskunde, natuurkunde, mechanica, loopbaan & burgerschap. In overleg met je docent kun je op elke schooldag op een vast toetsmoment een onderdeel van je opleiding afsluiten met een tentamen.

Afhankelijk van je wensen en de locatie waar je de opleiding volgt kun je het theoriedeel van je opleiding op een aantal manieren volgen:

  • 4 dagen werken, 1 dag naar school
  • 4,5 dag werken en een middag en avond aansluitend naar school
  • 5 dagen werken en 2 avonden naar school

Toelatingseisen

  • Werk hebben bij een erkend leerbedrijf

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's