Allround Timmerman

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Diemen, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Ben jij uit het juiste hout gesneden? Word dan allround timmerman! Als allround timmerman maak, repareer en monteer je houten onderdelen.

Vaak werk je op een bouwplaats waar nieuwbouwwoningen of bedrijfspanden worden gebouwd. Samen met je collega's timmer je van alles in elkaar. Bijvoorbeeld raamkozijnen of daken, maar ook een constructie die het plafond ondersteunt tijdens de bouw. Je moet dus niet alleen handig zijn, maar ook een beetje bouwkundig inzicht hebben.

Je werkt met je handen, maar kunt ook goed overweg met bouwkundige tekenprogramma's op de computer. Soms werk je aan oude gebouwen, zoals een kerk of museum uit de vorige eeuw. Je moet dan extra voorzichtig werken en zorgen dat het gebouw weer een paar jaar mee kan.

Waar je ook werkt, jij zorgt ervoor dat iedereen precies weet wat er gedaan moet worden. Ook houd je de planning in de gaten en zorg je dat er genoeg materiaal een gereedschap is om mee te werken

Werken en leren staat voorop. Je krijgt leuke beroepsopdrachten waarbij de theorie direct behandeld wordt. Je docent op school en leermeester binnen het bedrijf zullen je tijdens de gehele opleiding begeleiden. Een groot gedeelte van de opleiding volg je binnen een leerbedrijf.

Op school volg je het theoretische gedeelte. Een deel van de schooldag ben je zelfstandig of in een groepje met de vakleer bezig, de docent ondersteunt je daarbij. Daarnaast krijg je klassikaal les in de vakken: vaktekenen, wiskunde, natuurkunde, mechanica, Nederlands, Engels, loopbaan & burgerschap. In overleg met je docent kun je op elke schooldag op een vast toetsmoment een onderdeel van je opleiding afsluiten met een tentamen.

Afhankelijk van je wensen en de locatie waar je de opleiding volgt kun je het theoriedeel van je opleiding op een aantal manieren volgen:

  • 4 dagen werken, 1 dag naar school
  • 4,5 dag werken en een middag en avond aansluitend naar school

Dit zijn de richtingen waarin je je kan specialiseren:

  • Allround Timmerman Bouw- en Werkplaats
  • Allround Timmerman Nieuwbouw
  • Allround Timmerman Restauratie

Toekomstperspectief

  • Samenwerkingsverband
  • Aannemer- / metselbedrijf met erkenning als opleidingsbedrijf

Toelatingseisen

Werk hebben bij een erkend leerbedrijf.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's