Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Apothekersassistent

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

MBO ApothekersassistentVoor patiënten is het essentieel dat ze de juiste medicatie krijgen. Er mag bij de apotheek dus niets misgaan. Kun jij nauwkeurig werken en durf je verantwoordelijkheid te dragen voor de geneesmiddelen die je meegeeft? Dan is de mbo-studie Apothekersassistent van het ROC van Amsterdam echt iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding tot apothekersassistent eruit?

Bij deze studie van het ROCvA volg je de beroepsopleidende leerweg. Ongeveer 60% van je tijd heb je les op school en de rest van de tijd besteed je aan stages. De lessen op school zijn voor een deel theoretisch. Als je met geneesmiddelen werkt, heb je immers een stevige basis nodig. Daarnaast zijn er regelmatig praktijklessen zodat je meteen volop kunt oefenen.

Wat leer je?

Als apothekersassistent maak je recepten klaar en geef je voorlichting over de geneesmiddelen. Om je patiënten goed van dienst te kunnen zijn, moet je alles weten over de verschillende ingrediënten en de bijwerkingen van medicijnen. Maar je hebt meer taken. Zo ben je medeverantwoordelijk voor de (voorraad)administratie. Bij het ROCvA komt ook dit onderwerp uitgebreid aan bod.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Na drie jaar studeren mag je je mbo-diploma in ontvangst nemen. Met dit diploma kun je gaan solliciteren bij een apotheek, ziektenkostenverzekeraar of bij een bedrijf in de farmaceutische industrie. Maar je kunt ook doorstromen naar het hbo. De opleidingen Farmaceutisch Consulent en Management in de Gezondheidszorg sluiten er bijvoorbeeld goed op aan.

Crebonummer

25471

Toelatingseisen

Heb jij een vmbo-diploma Kb-/G-/T- leerweg? Of beschik je over een overgangsbewijs naar 4 havo? Dan mag je je aanmelden voor deze studie op mbo-niveau 4. Toch betekent dat niet dat je daadwerkelijk mag beginnen. Er is namelijk een speciale toelatingsprocedure waarbij wordt gekeken naar je motivatie en je kwaliteiten.

Wil je meer weten over deze opleiding? Vraag dan vrijblijvend extra informatie aan!

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's