Applicatieontwikkelaar

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amstelveen, Amsterdam, Hilversum
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Over deze opleiding

ApplicatieontwikkelaarBen jij handig met computers? En experimenteer je graag met het programmeren van software? Kies dan voor de mbo-opleiding Applicatieontwikkelaar van het ROC van Amsterdam!

Hoe ziet de opleiding Applicatieontwikkelaar eruit?

Bij deze studie op niveau 4 volg je de beroepsopleidende leerweg. Dat betekent dat je ongeveer 60% van je tijd lessen op school volgt; de overige 40% breng je door op je stageplek. Op school krijg je een stevige theoretische basis mee. Want hoe stel je een plan van aanpak op? En hoe verzamel je alle gegevens bij elkaar? Tijdens de praktijklessen en je stage ga je bezig met wat je écht leuk vindt: applicaties ontwikkelen.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie?

Met een diploma van het ROCvA kun je gaan solliciteren in het bedrijfsleven. Bijna elk groot of klein bedrijf heeft wel een eigen ICT-afdeling, en daar zitten ze te springen om mensen zoals jij. Of werk je liever bij een ICT-bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van apps en computerprogramma's? Je kunt natuurlijk ook doorstromen naar de hbo-studie Technische Informatica of Bedrijfskundige Informatica.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een ontwikkelaar van applicaties moet klantgericht en systematisch kunnen werken. Maar deze eigenschappen zijn niet het enige wat je nodig hebt om aan de studie te beginnen. Je moet namelijk wel beschikken over een vmbo-diploma G-/T- leerweg of een overgangsbewijs naar 4 havo/vwo.

Krijg jij al zin om aan deze ICT-opleiding te beginnen? Zet dan vandaag de eerste stap en vraag extra informatie aan!

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's