Autotechnicus

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2 BOL/BBL

Over deze opleiding

AutotechnicusBen je thuis altijd aan het sleutelen aan je auto? En weet je precies hoe alle onderdelen werken? Maak dan van je hobby je beroep en kies voor de mbo-opleiding Autotechnicus van het ROC van Amsterdam!

Hoe ziet deze studie van het ROCvA eruit?

Het beroep van autotechnicus leer je natuurlijk het beste in de praktijk. Daarom krijg je tijdens deze tweejarige studie steeds weer nieuwe praktijkopdrachten. Het ene moment werk je aan de banden of de accu en het volgende moment ben je bezig met het verversen van de olie. Kies je voor de beroepsbegeleidende leerweg dan voer je een groot deel van deze opdrachten uit op je werkplek.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma?

Als je je diploma hebt gehaald, kun je gaan werken bij een garage of een merkdealer. Op je werkplek voer je onderhoudsbeurten uit, check je de kwaliteit van de banden en voer je eventueel kleine reparaties uit. Wil je graag wat meer verantwoordelijkheid? Gebruik je diploma dan om door te stromen naar de mbo-opleiding Eerste Autotechnicus.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Deze technische studie van het ROCvA wordt gegeven op mbo-niveau 2. Je kunt je inschrijven als je in het bezit bent van een vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg. Als aanvullende eis voor de BBL-opleiding geldt dat je alvast werk moet hebben bij een erkend leerbedrijf. Dit bedrijf begeleidt je van het begin tot het einde van je studie.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's