Basislasser

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Overal zijn lassers nodig. Zonder goed laswerk valt je fiets uit elkaar of zakt je auto door zijn as. Een lasser weet precies hoe je twee onderdelen van metaal aan elkaar vast moet maken. Lasser is een stoer beroep, maar je moet wel tegen een beetje hitte kunnen. Je bouwt, onderhoudt of repareert onderdelen van machines, auto’s of bouwmaterialen. Vaak maak je hele series van hetzelfde onderdeel. Dit moet natuurlijk zorgvuldig en veilig gebeuren. Je vindt het dan ook niet erg om met een helm en in brandveilige kleding te werken.

Als basislasser werk je in een team, onder leiding van een ervaren lasser. Die vertelt je precies wat je moet doen, zodat je zelf aan de slag kunt.

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijk-opdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als; vakkennis, lastechnologie, materialenkennis, tekenen, tekeningen lezen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding. Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toekomstperspectief

  • Een metaalbewerkingsbedrijf, vooral in de constructie- en apparatenbouw
  • Montageafdelingen van een bedrijf
  • Scheepswerf of offshore

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis voor de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf (voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de school)

Voorafgaand aan de intake kan een EVC-traject worden afgenomen.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's