Basismedewerker Mode / Maatkleding

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Als mode je interesse heeft en je bent creatief, als je de fijne kneepjes van het vak wilt leren en als je netjes kunt werken, dan is deze opleiding iets voor jou. Als basismedewerker mode / maatkleding werk je in een bedrijf dat kleding maakt, repareert of verandert. Dat kan zijn:

  • Maatkleding: kleding die speciaal voor een klant wordt gemaakt.
  • Confectie: kleding die in grote aantallen wordt gemaakt; de voorbereiding vindt plaats in Nederland en de productie in het buitenland.

In alle gevallen werk je in een atelier. Dat is een ruimte waar naaimachines en strijk- en persapparatuur staan.

Tijdens de opleiding werk je aan je vaardigheden, vergaar je kennis over alle facetten van het vak en ontwikkel je een goede beroepshouding. Je houdt een portfolio bij. Elk leerjaar bestaat uit 4 periodes. In elke periode werk je aan 1 project, waarop je tijdens de klassikale lessen wordt voorbereid. Tijdens de opleiding loop je 2 dagen per week stage.
Je wordt begeleid door vakdocenten en een studieloopbaanbegeleider. De opleiding wordt afgesloten met een Proeve van Bekwaamheid en een examen Nederlands en rekenen.

Toekomstperspectief

  • Bij een modeontwerper, kleermaker
  • Bij een reparatie- / veranderatelier
  • Bij een confectiebedrijf

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's