Bedrijfsautotechnicus

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Ken jij de motoren van vrachtwagens en auto's van binnen en van buiten? En weet je hoe elektronica in elkaar zit? Dan ben je een goede Bedrijfsautotechnicus! Je werkt in een werkplaats met vrachtwagens. Of bij een bedrijf met bedrijfsauto's. En soms ook langs de weg, als er reparatie nodig is. Je werkt zelfstandig, maar wel in een team. Wat doe je zoal? Je verzorgt onderhoudsbeurten. Denk bijvoorbeeld aan het controleren en vervangen van banden, de uitlaat, de accu en remmen. Je vult en ververst vloeistoffen. Je stelt onderdelen bij of vervangt ze. En je maakt bedrijfsauto's afleverklaar. En dat is nog niet alles! Je assisteert bij keuringen en inspecties.

In trucks en bedrijfsauto's zit steeds meer elektronica. Je bent dus niet de hele week aan het sleutelen, je leert het probleem vinden in de elektronica. Je gebruikt daarbij testers waar je metingen mee doet. Je werkt dus met speciale gereedschappen en apparatuur. Ook werk je met een computer. Je houdt je tijd en kosten in de gaten en je overlegt hierover. Soms heb je direct contact met een klant, die eigenaar of chauffeur is. Dan geef je ze het gevoel dat hun auto in goede handen is. Ze vertrouwen jóu! Je bent collegiaal en je technisch, zorgvuldig en nauwkeurig. Je houdt rekening met veiligheid en milieu. Je vindt het leuk om te leren want je wil je werk zo goed mogelijk doen. Af en toe wat langer doorwerken? Dat vind jij niet erg want soms moet een truck of bedrijfswagen gelijk de weg weer op!

Toekomstperspectief

  • Bedrijfsautowerkplaatsen
  • Merkdealers

Wil je deze opleiding combineren met een opleiding tot militair? Dat kan ... voor elke vakrichting krijg je een volwaardig mbo-diploma waar je zowel bij Defensie als daarbuiten terecht kan. Interesse? Ga dan naar het Veiligheidscollege en meld je aan bij de opleiding Veiligheid & Vakmanschap.

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Werk hebben bij een erkend leerbedrijf

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's