Dienstverlening Zorg & Welzijn

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Ben jij een doener en weet je van aanpakken? Ben je altijd bereid om iets voor een ander te doen en kan men op je rekenen? Dan ben jij de onmisbare dienstverlener / helpende waar veel bedrijven en instellingen op zitten te wachten. Je kunt aan de slag bij bijvoorbeeld zorginstellingen, de thuiszorg, een bedrijfsrestaurant of in de recreatie. Je bent breed inzetbaar. Of het nou gaat om het klaarzetten van ruimtes, het uitvoeren van de administratie, veiligheid, onderhoud, voeding of catering: jij bent van alle markten thuis.

Bij de BOL-opleiding volg je ongeveer 60% les op school en 40% beroepsvorming in de praktijk. BBL-opleiding: 20% les op school en 80% beroepsvorming in de praktijk.

De opleidingsduur is afhankelijk van je vooropleiding en je individuele ontwikkeling.

Het is belangrijk dat je met allerlei verschillende mensen kunt samenwerken. Op de opleiding leer je vaardigheden die je daarvoor nodig hebt. Je leert hoe je moet handelen in situaties die je niet kon voorzien en hoe je iemand helpt om zichzelf weer (beter) te redden. De inhoud van de opleiding is in principe voor alle leslocaties gelijk. Dit houdt in dat je na twe jaar een diploma op niveau 2 kunt halen. Het programma kan echter soms iets afwijken. Wil je het precies weten? Bel met de speciale informatielijn 0900-9599, of voor de locatie in Hilversum: (035) 689 20 20. We helpen je graag!

Toekomstperspectief

  • In de gezondheidszorg (thuis, verpleeghuis of in een instelling)
  • In het welzijnswerk
  • Een kinderdagverblijf, naschoolse kinderopvang (meestal is hiervoor niveau 3 vereist)

Toelatingseisen

Aanvullende eis(-en) bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf óf minimaal 16 uur onbetaald werk per week bij een erkend leerbedrijf én je leeftijd is minimaal 18 jaar.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's