Eerste Autotechnicus

ROC van Amsterdam, In Hilversum (+1 locations)

Over deze opleiding

Ben jij de autotechnicus die klaar is om de volgende stap te zetten? Wil je hogerop komen en eerste autotechnicus worden?

Je werkt in de werkplaats van een autobedrijf, waar je diagnoses stelt en onderhoudsbeurten of reparaties uitvoert. Je hebt veel te maken met elektronica en gebruikt daarbij speciale gereedschappen en apparatuur. Als een auto of een bedrijfswagen een lastige storing vertoont dan rust jij niet voordat je die hebt opgespoord en verholpen. Zowel de klanten als je collega's kunnen 100% van je op aan. De klant kan op jou vertrouwen dat het goed komt. Leerlingen en collega's vertel je wat ze moeten doen en je helpt hen als ze vastlopen in hun werk. Je werkt nauwkeurig en kent de kneepjes van het vak. Je vindt het niet erg dat je soms niet precies van negen tot vijf werkt, want je houdt wel van een uitdaging!

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakleer, autotechniek, ICT, Nederlands, loopbaan & burgerschap en beroepshouding.

Naast schoolbezoek loop je stage (BOL) of werk je (BBL) in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toelatingseisen

  • Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
  • Positief instroombewijs

De vooropleidingseis vmbo-diploma Kb/G/T-leerweg, geldt alleen voor MBO College Westpoort.

ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam