Eerste Monteur Vliegtuigonderhoud

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Hoofddorp
   
MBO

Over deze opleiding

Eerste monteurs werken vooral bij grotere bedrijven waar onderhoud aan vliegtuigen of vliegtuigonderdelen plaatsvindt. Dit kan op een vliegveld zijn of bij een bedrijf dat is gespecialiseerd in het onderhoud van vliegtuigonderdelen. Werken in de luchtvaart vraagt om nauwkeurigheid.

Je werkt altijd volgens nauwkeurig omschreven procedures. Op de onderhoudsafdeling werk je aan of in het vliegtuig óf je werkt in de aangrenzende werkplaats (shop), waar meer specialistische handelingen worden verricht.

Het zwaartepunt van de werkzaamheden is afhankelijk van de specialistische (bedrijfs-)opleiding en kan liggen op mechanisch, hydraulisch, pneumatisch en elektrotechnisch vlak. Desgewenst kun je minder ervaren onderhoudspersoneel begeleiden. Je werkt zelfstandig en bent verantwoordelijk voor je eigen werkzaamheden.

Het werkterrein van de vliegtuigonderhoudmonteur niveau 3 is hetzelfde als vliegtuigonderhoudmonteur niveau 2, maar dan met een eventueel behaalde aftekenbevoegdheid met betrekking tot eigen werk.

Extra kwalificaties
Naast je WEB-diploma niveau 3 word je ook (tegen betaling) in de gelegenheid gesteld de PART-certificaten categorie A te behalen. Hiermee verwerf je een aftekenbevoegdheid na voldoende ervaringsjaren in een PART-erkend bedrijf.

De kosten per aanbieding van een part toets zijn €60. Bij niveau 3 gaat het om 12 certificaten.

Toelatingseisen

  • Goedkeuring aanvraag legitimatie Schipholpas
  • Een intakegesprek of toets maakt deel uit van de toelatingsprocedure
  • Een voldoende voor Nederlands en Engels

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's