Eerste Motorfietstechnicus

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Sleutel jij het liefst ieder weekend aan je motor? En weet je de moeilijkste problemen op te lossen? Dan zit je als eerste motorfietstechnicus op je plek! Jij houdt je bezig met de moeilijke reparaties. Het opsporen en verhelpen van storingen, trillende geluiden en afwijkingen in het stuur bijvoorbeeld. Techniek en elektronica heb je hierbij nodig! Je bent op de hoogte van de nieuwste trends en kunt deze ook toepassen. In de werkplaats stuur je minder ervaren collega's aan.

Je let op de planning, de kosten en je helpt je collega's als het nodig is. Voor jou geen probleem, want je kunt goed omgaan met mensen en verantwoordelijkheid. Ook in de winkel heb je een belangrijke rol.

Als adviseur leg je de klanten duidelijk uit hoe de techniek werkt en geef je een passend advies. Tevreden klanten vind je erg belangrijk. Zij spelen een rol bij de reclame voor de zaak. Het komt dus goed van pas als je allround inzetbaar bent. Want als eerste motorfietstechnicus ben je niet alleen de techneut, maar zeker ook het gezicht van de winkel!

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties', dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakleer, autotechniek, ICT, Nederlands, loopbaan & burgerschap en beroepshouding.

Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toelatingseisen

  • Werk hebben bij een erkend leerbedrijf

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's