Facilitair Manager Hospitality & Events

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Als facilitair manager geef je leiding aan medewerkers in de facilitaire functies. Het aansturen van medewerkers die werken binnen de catering, de receptie, bij het onderhoud en beheer van gebouwen, maar ook bij de organisatie van evenementen. Als leidinggevende beheers je deze werkzaamheden natuurlijk ook zelf. Daarnaast beschik je over een goed inlevingsvermogen. Jouw verantwoordelijkheid vraagt dat je de medewerkers kent.

Jij hebt het overzicht, jij bent oplossingsgericht bij veranderende situaties. Bij leidinggeven hoort ook dat je organisatorisch talent hebt en dat je verstand hebt van financiën. Voor jou staat ook service en gastvrijheid centraal. De wereld van de facilitaire dienstverlening is groot en divers. Misschien wil jij je als manager specialiseren in een bepaalde richting. Een diploma facilitair leidinggevende geeft je dus mogelijkheden om te werken binnen diverse bedrijfsomgevingen.

Met de opleiding Facilitair Manager Hospitality & Events laat jij zien ambities te hebben om leiding te gaan geven. Leiding geven aan facilitair medewerkers in de wereld van gastvrijheid, in hotels, bij evenementen. Het aansturen van medewerkers die werken binnen catering, receptie, schoonmaak, onderhoud en beheer van gebouwen, maar ook bij de organisatie van evenementen. Jijzelf hebt natuurlijk ook kennis van zaken van de diverse facilitaire werkzaamheden. Werken in de wereld van de Hospitality en de evenementenbranche stelt hoge eisen aan jou op het gebied van service en gastvrijheid.

Deze opleiding is in samenspraak met belangrijke partners uit het bedrijfsleven ontwikkeld.

In de opleiding ontwikkel je leidinggevende & managementvaardigheden binnen het facilitaire werk van gastvrijheidsbedrijven als hotels of bij evenementen en festivals. Je leert mensen aan te sturen en te coachen, werkzaamheden te organiseren en coördineren, financiële rapportages op te stellen, maar ook voorkomende werkzaamheden zelf uit te voeren. Werkzaamheden in onderhoudsbeheer, catering, cleaning, front office, receptie, gastenontvangst. Kortom: zeer gevarieerd werk in een dynamische wereld.

Toekomstperspectief

  • Hotels
  • Gastvrijheidsbedrijven
  • Evenementenorganisaties
  • Festivals

Toelatingseisen

Aanvullende eis voor de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's