Fijnmechanisch Verspaner

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Levens redden op de operatietafel, mensen beveiligen of zorgen voor snel internet. Als fijnmechanisch verspaner maak je kleine instrumenten die dat mogelijk maken.

Bijvoorbeeld echoapparatuur voor ziekenhuizen, beveiligingscamera’s of internetservers. Met behulp van handbediende machines draai, frees, slijp, soldeer, lijm, schroef en monteer je onderdelen voor apparaten en instrumenten. Dit moet nauwkeurig gebeuren! Jouw apparatuur wordt straks bijvoorbeeld gebruikt tijdens een operatie en dan moet het wel goed werken.

Omdat je vaak gevoelige apparatuur maakt, werk je soms in een ‘clean room’. Dit is een stofvrije ruimte met speciale afzuiginstallaties zodat er geen vuil binnenkomt. Je vindt het niet erg om beschermende kleding te dragen. Ook in een wit pak werk jij geconcentreerd en vakkundig.

Tijdens de opleiding werk je aan 'prestaties'. Dit zijn praktijkopdrachten zoals je ze (later) ook in het bedrijfsleven gaat maken. Om zo'n praktijkopdracht goed te kunnen uitvoeren krijg je theoretische ondersteuning. Je krijgt vakken als vakkennis, lastechnologie, materialenkennis, tekenen, tekeningen lezen, ICT, rekenen, taal en beroepshouding.

Naast school loop je stage in het bedrijfsleven. Wij helpen je zoeken naar een voor jou geschikt bedrijf. Je leert in je eigen tempo en wordt begeleid door je eigen loopbaanbegeleider.

Toekomstperspectief

  • Lucht - en ruimtevaart
  • Medische instrumentmakerij
  • Computerindustrie

Toelatingseisen

  • Positief instroomadvies
  • Aanvullende eis bij de BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf (voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met de school)

Voorafgaand aan de intake kan een EVC-traject worden afgenomen.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's