Gastronoom / Sommelier

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
   
MBO

Over deze opleiding

Je bent een volleerd gastheer / -vrouw en zeer gedreven in je vak, daarom wil je je verder specialiseren. Dat kan met de opleiding Gastronoom / Sommelier.

Met dit diploma op niveau 4 kun je als restaurateur een eigen zaak beginnen of aan de slag als gastronoom / sommelier op hoog niveau in een specialiteitenrestaurant. Je leert allerlei vaardigheden op het gebied van management en organisatie. Ook kun je je kennis van wijn-spijscombinaties verdiepen.

Daarnaast krijg je vaktechniek op niveau 4 en de nodige ondernemersvaardigheden.

In deze specialistenopleiding krijg je les in de specifieke vaktechnische vaardigheden van een gastheer. Je weet hoe je zowel kleine als grote groepen de juiste ontvangst bereidt. Of het nu om een lunch, uitgebreid diner, receptie of een groot feest gaat. Je leert volgens plan te werken en ideeën te vertalen naar de uitvoering op de werkvloer. Je hebt de leiding in het restaurant en weet het personeel op de juiste wijze aan te sturen.

Toekomstperspectief

  • De beste horecazaken in binnen- en buitenland
  • Specialiteitenrestaurants

Toelatingseisen

Werk hebben bij een erkend leerbedrijf.

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's