Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amstelveen, Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Heb je iets met kinderen? Vind je ze grappig, origineel, spontaan en vertederend? Maar besef je ook dat kinderen begeleid moeten worden en structuur nodig hebben? Als Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (GPMK) bied je dagelijkse opvang aan baby's, peuters, kinderen en jongeren. Kinderopvang gebeurt volgens een dagindeling en je werkt volgens het pedagogisch plan. Je biedt ontwikkelingsgerichte activiteiten aan en volgt nauwlettend alle kinderen. Je signaleert eventuele achterstanden in hun ontwikkeling en bespreekt deze met je leidinggevende en met de ouders / verzorgers van de kinderen.

Tijdens je opleiding leer je om doelgericht, professioneel en probleemoplossend te werken. Er wordt veel aandacht besteed aan het aanleren van interactievaardigheden. Je leert hoe jij kinderen zo goed mogelijk kan ondersteunen bij hun ontwikkeling en hoe je hen kan begeleiden bij het leren omgaan met elkaar. Ook de taalontwikkeling van kinderen speelt een belangrijke rol binnen de opleiding. Ook oefen je in het geven van leiding en het coachen van collega’s. Je leert contacten te onderhouden met relevante andere instellingen zoals basisschool en andere instanties om de begeleiding van kinderen met specifieke begeleidingsvragen af te stemmen. Indien er in het eerste leerjaar opleidingen gecombineerd worden aangeboden, stel je aan het eind van het eerste leerjaar samen met jouw studieloopbaanbegeleider vast welk profiel jij kiest.

Bij een BOL-opleiding krijg je ongeveer 60% les op school en 40% beroepsvorming in de praktijk. Voor een BBL-opleiding is dat 20% les op school en 80% beroepsvorming in de praktijk. De inhoud van de opleiding is in principe voor alle leslocaties gelijk. Het programma kan echter soms iets afwijken. Wil je het precies weten? Bel met de speciale informatielijn 0900 9599, of voor de locatie in Hilversum: (035) 689 20 20. Wij helpen je graag.

Toekomstperspectief

  • Kinderdagverblijf en peuterspeelzaal
  • Instelling voor-, tussen- en buitenschoolse opvang
  • Basisonderwijs (brede school)
  • Opvang voor tieners
  • Kinderdienstencentrum
  • Voorscholen

Toelatingseisen

  • Leeftijd: minimaal 16 jaar
  • Aanvullende eis(-sen) bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf én je leeftijd is minimaal 18 jaar

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's