House of Logistics Programma - niveau 3

ROC van Amsterdam, In Hoofddorp
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Als logistiek teamleider werk je samen met het team in het warehouse van een bedrijf. Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de ontvangst, controle, inslag, beheer, picking en het vervoer van goederen. Je voert werkoverleg met je team, maakt de planningen en koppelt dit weer terug naar jouw leidinggevende. Gaat er iets mis? Dan zorg jij ervoor dat het snel wordt opgelost. Jij hebt een flexibele instelling en vindt het leuk om gezamenlijk de klus te klaren.


De opleiding is samen met een aantal logistieke bedrijven ontwikkeld. Stage loop je bij verschillende bedrijven in de logistieke keten. Hierdoor krijg je een goed beeld van de logistieke sector en ontwikkel je je tot een vakman die nog alle kanten op kan in de logistiek. Tijdens je opleiding ben je veel in contact met docenten, klasgenoten en je praktijkbegeleiders. Onder begeleiding ontwikkel je een persoonlijk leertraject dat uit gaat van wat je al kunt en weet. Afhankelijk van jouw ambitie en keuzes stroom je uit met een diploma op niveau 3 of 4. Let op: vanwege de nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, wijkt het programma van deze opleiding af van de schoolvakanties. Dit betekent dat jij vrij bent, wanneer anderen naar school gaan, of stagelopen. Dit geldt ook andersom.

Toekomstperspectief

Er is veel vraag naar logistieke teamleiders. Met dit brede diploma kan je dus aan de slag bij bedrijven binnen de hele logistieke keten. Hierbij kan je denken aan luchtvervoer of wegvervoer. Ook binnen de groot- of detailhandel en webshop liggen er kansen voor jou.

Toelatingseisen

  • Je bent bereid om de handen uit de mouwen te steken
  • Je hebt een flexibele instelling
  • Je bent nieuwsgierig naar de hele logistieke keten
  • Je ziet het als een meerwaarde om bij verschillende bedrijven ervaring op te doen
  • Je wilt aan je persoonlijke ontwikkeling werken
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam