Kraamverzorgende

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3 BBL

Over deze opleiding

Verzorgende KraamzorgBij de geboorte van een baby breekt er een spannende tijd voor de ouders aan. Zeker bij het eerste kind kunnen ze wel wat extra begeleiding gebruiken. Lijkt het jou leuk om jonge ouders te helpen en adviseren in die moeilijke eerste dagen? Dan is de mbo-opleiding Verzorgende Kraamzorg van het ROCvA echt iets voor jou!

Hoe ziet de opleiding Verzorgende Kraamzorg eruit?

Als student van het ROCvA volg je de beroepsbegeleidende leerweg. Je hebt een contract bij een erkend leerbedrijf waar je 80% van je tijd werkzaam bent. Je loopt mee met ervaren collega's zodat je het vak van de besten leert. Hoe lang je studeert, is afhankelijk van je vooropleiding en individuele ontwikkeling. Voor de meesten duurt het traject één tot drie jaar.

Toekomstperspectief

Wat kun je met een diploma op zak?

Na je studie kun je gaan werken bij een kraamzorginstelling of bij cliënten thuis. Je assisteert de verloskundige bij bevallingen en je begeleidt de ouders bij het verzorgen en voeden van hun pasgeboren baby. Maar je diploma kan ook een opstap zijn naar een andere studie op het gebied van gezondheidszorg. Misschien stroom je wel door naar de mbo-studie Verpleegkundige of Praktijkopleider Zorg & Welzijn

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Als kraamverzorgende moet je zelfstandig kunnen werken en goed zijn met mensen. Maar het ROCvA stelt meer eisen aan de studenten. Zo heb je een vmbo-diploma of een overgangsbewijs naar 4 havo nodig én moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Wil je meer weten over deze studie? Vul dan gewoon het aanvraagformulier in en je krijgt de informatie opgestuurd!

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's