Luchtvrachtmedewerker Customer Services

ROC van Amsterdam, In Hoofddorp
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Als luchtvrachtmedewerker customer services vervul je een belangrijke rol in het logistieke proces op een luchthaven. Je bent een echte spin in het web. Je verzorgt de inside sales.

Je hebt contact met klanten, de douane (en/of andere overheidsinstanties) en interne operationele afdelingen, waarbij je overleg hebt over offertes en over de organisatie van het logistieke proces.

Bij (structurele) problemen of klachten zorg je dat je deze pro-actief oppakt om deze voor alle partijen op te lossen. Hierbij werk je nauw samen met jouw collega's en met andere afdelingen. Je hebt een helikopter functie.

Pro-actief klantgericht werken, goed netwerken intern, commerciƫle- en communicatieve vaardigheden zijn zeer belangrijke vaardigheden. Uiteraard is het werken met algemene en specifieke software een absolute must.

Tijdens de opleiding komt de luchtvrachtmedewerker customer services in aanraking met alle aspecten van het beroep. Je leert opdrachten te verwerken en het contact met de klant te onderhouden. Ook leer je het logistieke proces te plannen, te coƶrdineren en te bewaken.

Je leert te werken met een groot aantal factoren, regels en procedures en alles onder een grote tijdsdruk. Je moet veel informatie, noodzakelijk voor je eigen werk en dat van anderen, verzamelen en verstrekken. Je leert te communiceren met verschillende partijen binnen en buiten de organisatie, veelal via de diverse automatiseringssystemen.

Toelatingseisen

  • Tijdens de intake kan je geadviseerd worden om je in te schrijven voor een andere opleiding
  • Als je op Schiphol wilt werken en leren, is een verklaring van goed gedrag en/of een screening van de Koninklijke Marechaussee onderdeel van de toelatingsprocedure
  • Aanvullende eis bij BBL: je hebt werk bij een erkend luchtvrachtlogistiek leerbedrijf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam