Mbo-plus Hospitality Management

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Heb je een havo- of vwo-diploma en wil je binnen twee jaar een mbo-diploma op niveau 4 halen? Dan is deze opleiding iets voor jou. Met dit diploma, aangevuld met een extra programma, kun je met vrijstellingen doorstuderen aan een Hogere Hotelschool of aan een andere hbo-instelling in binnen- en buitenland. Uiteraard kun je ook gelijk aan de slag in de horeca. Je kunt een functie als horecaondernemer of -manager krijgen in een (middel)groot hotel of restaurant. Je werkt als bedrijfsleider en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Je voert het ondernemingsplan uit en bent verantwoordelijk voor het financiële, commerciële, operationele en personeelsbeleid van de onderneming. Vanzelfsprekend streef je naar winstgevendheid en continuïteit. Ook kun je met dit diploma een eigen bedrijf beginnen.

Het eerste studiejaar van je opleiding is opgebouwd uit vier projecten. Je volgt klassikale lessen, afgewisseld met een praktijkdag, een operationele dag en twee projectmiddagen. In de twee laatste weken van elk project vinden telkens toetsing, evaluatie en afsluiting plaats. Tijdens de vier projecten maak je je gaandeweg steeds meer beroepscompetenties eigen. Je vorderingen houd je bij in je eigen portfolio. Nadat je alle projecten met een voldoende hebt afgesloten ga je over naar het tweede studiejaar.

Het tweede jaar begint met een stage van 20 weken, in het binnen- of buitenland. Daarna werk je aan een ondernemersplan. Hierin staan alle stappen vanaf je eerste idee voor jouw eigen bedrijf tot aan een goed uitvoerbaar plan voor een horecabedrijf. De financiering, de marketing, de prijsstelling, de kaart en de wijze waarop je een goed gemotiveerd team samenstelt. Verder volg je nog theorielessen, krijg je trainngen in managementvaardigheden en wordt je in de gelegenheid gesteld tot het volgen van specialisaties in marketing (NIMA-A), Engels (ter voorbereiding op Engelstalig hbo) en Hostmanship. Gedurende de hele opleiding ligt de nadruk erg op nemen van verantwoordelijkheid: je wilt iets, je maakt een plan en je voert het uit. Je kent je sterke en zwakke punten; je organiseert je eigen ondersteuning en verbetert jezelf.

Toelatingseisen

  • Bij toelating wordt ook gelet op motivatie, persoonlijkheid en doorzettingsvermogen
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam