Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Mbo-Verpleegkundige

ROC van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam, Hilversum
   
MBO

Over deze opleiding

Heb je graag contact met mensen, maar wil je ook variatie in je dagelijkse bezigheden? Dan is mbo-Verpleegkundige misschien wel jouw 'ding'. Zowel in het werk zelf als in de plaatsen waar je komt te werken heb je ruime keuze. Je kunt terecht komen in een ziekenhuis, een verpleeghuis, de psychiatrie, de thuiszorg of in kleinschalige woonvormen. In de BOL-opleiding krijg je ruim de tijd om je breed te oriënteren. Je kiest pas na een aantal stages. Voor een BBL-opleiding solliciteer je zelf bij een instelling waar je wilt gaan werken: in een ziekenhuis, psychiatrische instelling of een instelling voor ouderen. Je werkgever meldt je aan bij de opleiding. Wat je ook kiest, er is na je diplomering werk genoeg.

Tijdens de BOL-opleiding oriënteer je je op het beroep en het werkveld. In het eerste jaar loop je stage in verschillende instellingen. Je ervaart goed waar jouw voorkeur naar uitgaat: verpleging of verzorging of vind je voldoening in het werken met ouderen of verstandelijk gehandicapten. Afhankelijk van je voorkeur en resultaten volg je dan de opleiding tot mbo-verpleegkundige of de opleiding Verzorgende IG (zie opleidingsinformatie Verzorgende IG).

Volg je de BBL-opeiding dan werk je bij een instelling en richt de opleiding zich specifiek op jouw situatie en sluit deze aan bij jouw werkervaring.

In de opleiding tot verpleegkundige leer je naast basiszorg, zoals voeding geven, ook specifieke zorg, zoals na een operatie of aan somatische, psychiatrische of geriatrische zorgvragers.

De BOL-opleiding bestaat uit ongeveer 60% les op school en 40% beroepsvorming in de praktijk. De BBL-opleiding bestaat uit 20% les op school en 80% beroepsvorming in de praktijk.

Beide opleidingstrajecten duren 2 tot 4 jaar. De inhoud van de opleiding is in principe voor alle leslocaties gelijk. Het programma kan echter soms iets afwijken. Wil je het precies weten? Bel met de speciale informatielijn 0900-9599, of voor de locatie in Hilversum: (035) 689 20 20. Wij helpen je graag!

Wat leer je?

 • Je biedt ondersteuning bij de persoonlijke basiszorg
 • Je biedt begeleiding op psychosomatisch en sociaal gebied
 • Je verricht verpleegtechnische handelingen
 • Je past preventie toe en geeft voorlichting, advies en instructie
 • Je coördineert en organiseert de zorgverlening
 • Je draagt bij aan de organisatie en beheer van de werkeenheid

Toekomstperspectief

 • Ouderenzorg
 • (Verstandelijk) gehandicaptenzorg
 • Ziekenhuis
 • Psychiatrie
 • Thuiszorg

Crebonummer

23182

Toelatingseisen

 • Leeftijd: minimaal 16 jaar
 • Aanvullende eisen voor de BBL-opleiding: werk hebben bij een erkend leerbedrijf én je leeftijd is minimaal 18 jaar

ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...


Lees meer over ROC van Amsterdam

Contactgegevens ROC van Amsterdam

ROC van Amsterdam

Maalderij 37
1185ZC Amstelveen


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's